Nieuws

Hier vind je een overzicht van onze nieuws items

MT/Sprout 2023

‘SalarFusion is klaar voor de toekomst!’

MT Sprout Partner In samenwerking met SALAR Software - Wie een salarisadministratie voert, weet dat deze materie steeds complexer wordt.

MT/Sprout

SALAR Software staat vanaf de oprichting in 1986 bekend voor het bouwen van salarisadministratiesoftware die zo dicht mogelijk bij de gebruiker staat.

Gemoedsbezwaarden – Koppeling Hooray

SalarFusion update november In elke SalarFusion update kijken we naar De Kracht van Eenvoud 11 november 2022 In deze update bespreken we instelling inzake de Gemoedsbezwaarden en de koppeling met Hooray. Met HoorayHR: zijn al je HR processen gestroomlijnd, weg…

Wizard werkgever

Een nieuwe werkgever toevoegen?

Dat is veel nieuwe data verwerken, loonheffingennummer, administratiecode, de IBAN niet vergeten!

Ontdek de features van SalarFusion

Zo hebben we een Werkgever Status Overzicht toegevoegd, waarmee u in een overzicht kunt zien of de salarisberekening, de loonaangifte, de pensioenaangifte of de SEPA al gemaakt zijn voor uw werkgever(s).

Bereid je goed voor op de General Data Protection Regulation die gaat komen

De General Data Protection Regulation (GDPR) vervangt vanaf 25 mei 2018 de Nederlandse Wet Beschermings Persoonsgegevens. De GDPR heet ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor ondernemers en organisaties is het van belang om te weten wat de consequenties zijn van de in Europa breed gedragen privacywetgeving. Wij leggen uit waar je op moet letten en wat er voor jou gaat veranderen. Je wilt voorkomen dat je een boete krijgt opgelegd omdat je de zaakjes niet op tijd op orde hebt.

Kies een salarisverwerking die past bij jouw organisatie

Ondernemers zijn altijd op zoek naar de juiste manier om te zorgen voor een efficiënte salarisverwerking. Het correct verwerken van salarissen is niet het gemakkelijkste onderdeel van ondernemen. SALAR Nederland bekijkt graag samen met jou welk salarispakket het beste aansluit op je wensen en behoeften.

Online salarispakket biedt werknemers mkb inzicht en duidelijkheid

De personeels- en salarisadministratie van mkb’ers verschuift steeds meer van papier naar online. Allesomvattende online salarispakketten die mkb’ers en hun personeel veel tijdwinst opleveren. Geen overvolle en tijdrovende papierwinkel meer op kantoor, maar een efficiënt en gebruiksvriendelijk online salarispakket dat complexe salaris- en personeelsprocessen op de gewenste manier stroomlijnt. Daar is elke mkb’er toch op zoek naar, zou je zeggen.

Inzicht in jouw personeelskosten met personeelssoftware

Goede personeelssoftware wordt, binnen het mkb, in hoog tempo door steeds meer bedrijven geïmplementeerd. Als ondernemer heb je te maken met verschillende kostenposten, denk aan kosten voor je bedrijfsruimte of energie. Daarnaast heb je ook te maken met personeelsgerelateerde kosten zoals lonen en verzekeringen. Natuurlijk is het belangrijk om inzicht in deze kosten te krijgen. Deze kosten worden bijgehouden in jouw personeelsadministratie. Iedereen die personeel in dienst heeft, is verplicht een personeelsadministratie te voeren. In deze administratie verzamel je allerlei gegevens over jouw personeel in een personeelsdossier.

Nettolonen vergelijking 2017 en 2018

Nettoverschil bij bruto maandloon 2018 ten opzichte van 2017 volgens witte tabel.

Nauwelijks wijzigingen op de loonstrook in 2018, stilte voor de storm, zoals het nieuwe kabinet aankondigt!


De digitale loonstrook ook voor het MKB een kostenbesparende oplossing

Steeds meer mkb’ers hebben de stap genomen om binnen hun organisatie te digitaliseren. Dit geldt met name op het gebied van communicatie. Een logische volgende stap is dan ook om de salarisverwerking te digitaliseren, dit is immers ook een vorm van communicatie. Maandelijks worden er in Nederland miljoenen digitale loonstroken verstuurd.

MKB opgelet! Bespaar veel tijd dankzij personeelsadministratie software

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ondernemers ontzettend veel tijd kwijt zijn aan administratieve taken omdat processen niet efficiënt zijn ingericht. Veel van deze taken hebben betrekking op de personeelsadministratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwerken van vrije dagen, declaraties en onkostenvergoedingen. Wat als we je vertellen dat je veel tijd kunt besparen dankzij personeelsadministratie software…

Loonstrook online? Word ook een papierloze organisatie!

Digitalisering op het gebied van salarisadministratie gaat steeds sneller in de MKB-sector.  Wie verstuurt er nu eigenlijk nog papieren loonstroken naar werknemers? Online salarisadministratie is natuurlijk vele malen efficiënter! Het verhoogt niet alleen de functionaliteit van jouw salarisadministratie, ook voor je werknemers is het online ontvangen en beheren van de loonstrook een stuk aangenamer.

Online salarisadministratie voor het MKB: zelf doen of uitbesteden?

Voor de gemiddelde mkb’er is het doen van de (online) salarisadministratie iets waar ze heel erg tegenop zien. Desalniettemin is het wel een heel belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Natuurlijk voor de Belastingdienst maar ook voor je werknemers. Je wilt natuurlijk niet dat jouw werknemers weglopen omdat je je salaris- en personeelsadministratie niet op orde hebt. Het is dus niet iets wat je kunt overslaan of uitstellen. Je moet een beslissing maken: besteed ik het uit of doe ik het zelf? Om een goede beslissing te maken is het belangrijk om te weten hoe je zorgt voor een correcte online salarisadministratie en welke regels er aan verbonden zijn.

Vergelijking nettolonen 2016-2017

In 2016 zijn er 2 loonheffingstabellen van toepassing geweest. SALAR Nederland heeft het gewogen gemiddelde gepakt van deze loonheffingstabellen uit 2016 en deze vergeleken met de juist uitgekomen rekenregels van 2017. Uit deze vergelijking volgt hoeveel het nettosalaris van 2017 zal veranderen ten opzichte van 2016 bij een gelijkblijvend brutosalaris.

Fusionkeuken? SalarFusion ontbijt!

Frans met Aziatische invloeden? Cajun sushi? Nordic cuisine met een lokale twist? In de culinaire wereld worden non-stop grenzen overgestoken. Ook SALAR Nederland is een grensverleggende organisatie. Daarbij verlaten we in 2017 zelfs de aarde, want SalarFusion draait binnenkort in de wolken. En ja, het uitzicht is prachtig!

Eerste SalarFusion update

De eerste ‘live’ update van SalarFusion komt er snel aan. Dat is ook meteen een belangrijke update, want er worden diverse nieuwe functionaliteiten aan het web-based personeels- en salarispakket toegevoegd. Zo wordt het update log waarin de wijzigingen zijn opgenomen voortaan met een pop-up weergegeven, zodat u nog beter kunt zien wat er is aangepast. Bovendien zijn een aantal bugs opgelost die door onze klanten waren ontdekt. Daarvoor – en voor alle feedback die we de komende periode ontvangen – bedankt! Mede dankzij uw reacties kunnen we SalarFusion optimaal op klantwensen toespitsen!

Salarisverwerking in the cloud met SalarFusion

Steeds meer loonstroken worden digitaal verzonden. Maar digitale loonstroken zijn slechts de eerste stap op weg naar een nieuwe manier van loonverwerking. Want waarom zou u salarisstroken en jaaropgaven e-mailen als u ze ook direct kunt ‘sharen’ via het apparaat waar medewerkers 24/7 gebruik van maken, namelijk de smartphone? En waarom zou u het salarispakket op één computer of op het interne kantoornetwerk installeren? Om met die laatste vraag te beginnen; daar is eigenlijk geen goede reden (meer) voor. Althans, vanaf nu niet meer. SALAR Nederland lanceert namelijk SalarFusion, salarissoftware in the cloud.

Inspirerend ontbijtje

Het ontbijt is niet alleen de belangrijkste maaltijd van de dag, maar voor ons ontwikkelteam ook de meest inspirerende. “De afgelopen ontbijtsessies hebben we enorm veel bruikbare feedback van ons SalarFusion ‘testpanel’ ontvangen. “Uiteraard wil ik iedereen die daaraan heeft meegewerkt, bedanken voor hun tijd, moeite en meedenkbereidheid,” zegt Guido Stapper. “We kunnen veel met feedback, dus op- en aanmerkingen zijn altijd welkom.”

Ontbijtsessie met onze klanten

Terwijl u deze blog leest, zitten wij aan een ontbijtje. Niet omdat we ‘slow starters’ zijn of een dagje vrij hebben genomen, maar omdat vandaag de ontbijtsessies met onze klanten van start zijn gegaan. Uiteraard staan de ontwikkelingen rondom SalarFusion daarbij centraal. Guido Stapper: “We hebben al behoorlijk wat bruikbare en positief/kritische feedback van de pilotgroep ontvangen. Genoeg input om tijdens de ontbijtsessies onze tanden in te zetten!”

Adviesburo Tillema

“We hebben in 25 jaar tijd nooit problemen met WinSalar gehad!”
Hoewel weinig ondernemers spontaan in juichen uitbarsten als een belastingcontrole wordt aangekondigd, is er minimaal één bedrijfscontroleur die op een warm welkom mag rekenen. Voordat hij in 1989 samen met echtgenote Sabine een administratiekantoor overnam, legde André Tillema namelijk bedrijfsbezoeken af voor de fiscus. ”Dat is lang geleden, want dit jaar zijn we dus alweer een kwart eeuw in de administratieve sector actief!”

We zijn gemigreerd!

Migratie is niet alleen in de politiek een hot topic. Ook IT’ers nemen het woord vaak in de mond. “Wat ermee wordt bedoeld, is de overgang naar een andere omgeving, bijvoorbeeld van server A naar server B,” vertelt Guido Stapper. “Dat kan onder andere winst opleveren als de nieuwe ‘locatie’ sneller is. Onze recente migratie van SalarOnline is daar een voorbeeld van. De nieuwe server draait beter en biedt meer kansen om functionaliteiten toe te voegen.”

We serveren een nieuwe server!

Dat het SALAR Nederland ontwikkelteam het vizier op Fusion heeft gericht, zal u niet verbazen. In maart maken klanten die zich daarvoor hebben aangemeld namelijk kennis met de nieuwste betaversie van het innovatieve salarispakket. En kort daarop volgen ontbijtsessies en enquêtes; essentiële input om Fusion op uw praktijk af te stemmen! Maar werken aan een nieuw pakket mag dan wel belangrijk zijn, dat geldt natuurlijk ook voor het upgraden van de bestaande oplossingen!

Valkering Groep

“Wat ik vooral fijn vind aan SALAR Nederland, is dat je als klant eigen inbreng hebt.”

TKP update detailhandel onderweg!

Voor software ontwikkelaars is iedere release spannend. “Doen nieuwe functionaliteiten wat ze moeten doen? Kunnen mensen makkelijk hun weg in het pakket vinden? En hebben we niets over het hoofd gezien? Dat zijn vragen waar ik rond de kerst best wel eens mee worstel,” vertelt Guido Stapper. “Gelukkig hebben we inmiddels zoveel ervaring dat we de meeste issues op voorhand kunnen ondervangen.”

Cordeta

“SalarOnline loonstrookjes zijn een stuk efficiënter dan papieren salarisslips”

Vergelijking nettolonen 2014-2015

Uit de zojuist gepubliceerde rekenregels, blijkt een negatief effect op de lagere lonen als gevolg van een verhoging van de eerste belastingschijf van 0,25%.

Taxi Goverde BV

“Het klinkt misschien saai, maar in al die jaren dat we met WinSalar werken, zijn er eigenlijk nooit problemen opgetreden”

SALAR aan het woord

Hoewel deze pagina eigenlijk is gereserveerd voor onze klanten, maken we een uitzondering. Het leek ons namelijk een goed idee om wat uitgebreider in te zoomen op de diverse vormen van ondersteuning die SALAR Nederland biedt. “De afgelopen maanden hebben we veel nieuwe klanten mogen verwelkomen. Voor hen – maar ook voor organisaties die al langer van WinSalar gebruikmaken – is het natuurlijk handig om te weten wat de ondersteuningsmogelijkheden precies zijn.”

WerQdag BV

“Ik durf best te stellen dat ik onze salarisadministratie samen met de WinSalar helpdesk heb opgezet en ingericht.”


NIB Accountants & Adviseurs

“WinSalar werkt snel, je kunt er alles mee doen en de helpdesk is fantastisch.”

Hoewel Obama er nog niet is gesignaleerd, is er één Nederlands accountantskantoor dat letterlijk in het Witte Huis is gevestigd. NIB Accountants houdt namelijk kantoor in de Rotterdamse ‘versie’ van het Witte Huis. Niet alleen de naam spreekt tot de verbeelding. Het pand wordt namelijk ook beschouwd als de oudste Europese wolkenkrabber én bood aan het begin van de 20e eeuw onderdak aan ‘Confidentia’, het eerste Nederlandse accountantskantoor.


Administratiekantoor Ad Fundum

“We hebben zelfs nooit naar andere pakketten gekeken. Zo tevreden zijn we!”

Hollandse nuchterheid? Een typisch Rotterdamse ‘geen woorden, maar daden’ mentaliteit? Hoe je het ook wilt omschrijven, Administratiekantoor Ad Fundum BV gelooft niet in poespas, adverteert bijna niet en houdt zeker niet van borstklopperij. Dat zo’n no-nonsense mentaliteit ook anno 2013 op prijs wordt gesteld, blijkt uit de groei én het grote aantal trouwe klanten van het Rotterdamse kantoor. “We moeten het hebben van ‘ouderwetse’ mond-tot-mond reclame”, vertelt directeur Paul Blokland. “En dat blijkt nog steeds te werken.”

Administratiekantoor Jos van der Pouw Kraan

Winnaar van de SalarSamsung tablet bekend!

De meeste mensen die een nieuwe tablet hebben, kunnen niet wachten om alle mogelijkheden uit te proberen. Marianne Termeulen, de PDL salarisspecialist van Administratiekantoor Jos van der Pouw Kraan in Rijpwetering, vormt de uitzondering op die regel…

Elshout Financieel & Fiscaal adviseurs

“Het is alsof de sterke punten van alle andere SALARispakketten in WinSalar samenvloeien.”

Met 40 jaar ervaring onder zijn riem, mag Hans van Brakel zich met recht een salarisspecialist noemen. Bijzonder is dat hij die ervaring voor twee organisaties inzet. “Ik ben in 2009 in dienst getreden bij Elshout Financieel en Fiscaal Adviseurs, een brede administratieve dienstverlener die zich specifiek richt op de middenstand. Sinds 2011 draag ik een tweede pet. Toen hebben we Fema opgericht, waarmee we in het gat zijn gedoken dat was ontstaan nadat enkele grote dienstverleners waren omgevallen.”


Ralea Loonservices

“De helpdesk van SALAR is uitzonderlijk goed. Daar kan ik alleen maar lovend over zijn.”

Hoewel de naam van het bedrijf – Ralea is Spaans voor ‘kwaliteit’ – anders doet vermoeden, is Ralea Loonservices niet gevestigd in het heerlijk zonnige Spanje, maar ‘gewoon’ in het oer-Hollandse Barendrecht. “En momenteel regent het ook nog,” zegt Ton van Croonenburg die het kantoor een kleine vier jaar geleden kwam versterken.

Cum Laude Events

“WinSalar heeft ons vanaf de start een enorme tijdsbesparing opgeleverd!”

Hoewel de horeca- en hostessprofessionals van Cum Laude Events graag geziene gasten zijn op publieksevenementen, is de organisatie geen ‘traditioneel’ horeca-uitzendbureau. “We zijn officieel zelfs geen uitzendbureau,” vertelt Wilco Wapenaar, “want we worden tot de service verlenende bedrijven gerekend. Het verschil zit ‘m in de werkwijze. Wanneer je als opdrachtgever een uitzendkracht inhuurt, moet je die zelf van A tot Z begeleiden. Bij ons is dat niet het geval. Wij verzorgen namelijk de werkplekbegeleiding op de locatie. En dat scheelt!”


Aatop Personeelsintermediair BV

“WinSalar was niet alleen het goedkoopst, maar voldeed ook aan onze eisen”

Voor Truus Dubbeldam staat één ding vast: accountants en boekhouders zijn niet de ‘saaie Pieten’ waar ze soms voor worden aangezien. “Integendeel. Ik vind mijn werk superleuk. Het is altijd weer puzzelen om alle cijfers perfect kloppend te krijgen. Er komt ook een gezonde dosis creativiteit bij kijken, want de ontwikkelingen binnen ons vakgebied gaan snel, zodat je steeds met nieuwe uitdagingen te maken krijgt.”

Administratiekantoor G. van Biesen

“WinSalar is de absolute top!”
Sommige mensen werken graag voor grote concerns. Andere mensen hebben een voorliefde voor de unieke sfeer van kleine bedrijven. Sommige mensen vinden het leuk om langere tijd op één plek te werken. Weer anderen zijn juist verzot op afwisseling. Gerard van Biesen hoeft niet tussen al die opties te kiezen. “Met mijn administratiekantoor bedien ik kleine bedrijven, zoals de detailhandel, zzp’ers et cetera. En via mijn andere onderneming, GVB Interimwerk, detacheer ik mezelf bij veel grotere organisaties!”

Resing, Rood & Van Hooff BV

“WinSalar is een no-nonsense pakket dat bovendien heel flexibel is”

Hoe een klantenbestand zich opbouwt, is lastig te voorspellen. Soms ‘mik’ je op een brede doelgroep, maar blijk je na verloop van tijd toch een specifiek soort organisaties aan je te hebben gebonden. In het geval van Resing, Rood & Van Hooff – een allround administratiekantoor in het Gooise Laren – gaat het dan vooral om zakelijke dienstverleners.

Young Label

“Eigenlijk werkt WinSalar zelfs prettiger dan Lopac”

Hoewel de ideale bijbaan misschien niet bestaat, komt een job bij het Amsterdamse Young Label een heel eind in de richting. De organisatie is namelijk gespecialiseerd in het uitzenden van horeca- en evenementenpersoneel, actiemarketeers, hostesses en promotieteams. Dat betekent dat Young Label medewerkers actief zijn op grote publieksevents en zomaar oog in oog kunnen staan met bijvoorbeeld Robbie Williams, Najib Amhali of Lady Gaga.

Vermeulen.Ulutuz BV

“Bij SALAR Nederland word je vriendelijk te woord gestaan.”

Hoewel we dit met een vette knipoog beweren, is Vermeulen.Ulutuz in zekere zin de ‘ideale Salar klant’. Het bedrijf maakt namelijk gebruik van zowel WinSalar als van SalarOnline en nam recentelijk ook nog eens deel aan een ontbijtsessie, waarbij Fred Kreuk namens het Amsterdamse accountantskantoor – breed klantenbestand in zowel het MKB als in de ‘vrije beroepen’ sector, multiculturele oriëntatie en zeer laagdrempelig – meepraatte over SalarFusion.

Leyestaete BV

“Ik hoop nog lang van het pakket gebruik te kunnen maken!”

Hoewel Leyestaete, een full-service accountantskantoor, inmiddels meer dan een kwart eeuw bestaat, is het ook een jonge organisatie. “De oorspronkelijke oprichter heeft vorig jaar afscheid genomen en drie collega’s hebben het bedrijf voortgezet,” vertelt Ton van der Zee.

Maas+Smit

“De jongens van de WinSalar helpdesk verdienen een pluim!”

Van BTW-aangiften tot jaarstukken, en van fiscale advisering tot het voeren van salarisadministraties; het Hoofddorpse Maas+Smit is een echte administratieve allrounder. Maar wel een allrounder met onderscheidend vermogen: “Onze beste ‘reclame’ is de prijs/kwaliteitsverhouding,” vertelt Rens de Ruijter. “We zitten keurig ‘in het midden van de boom’, want we combineren de tarieven van een degelijk administratiekantoor met advisering op accountantsniveau.”

Veerman Financieel Adviseurs

“SALAR loopt nog steeds voorop!”

Hoewel Bram Veerman (81) de pensioengerechtigde leeftijd ruimschoots heeft overschreden, is hij nog dagelijks ‘op kantoor’ te vinden. Het zegt iets over de gedrevenheid van het in 1953 opgerichte Veerman Financieel Adviseurs uit Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas), een bedrijf dat anno 2012 wordt geleid door de beide dochters van de oprichter. Bram Veerman is bovendien niet de enige ‘oudgediende’ binnen de 25 medewerkers tellende organisatie…


FourstaR Groep

“WinSalar is een heel gebruiksvriendelijk pakket.”

De effecten van de economische tegenwind zijn in de hele samenleving voelbaar. Van stagnerende huizenprijzen tot onzekerheden over de oudedagsvoorziening, en van onrust over de euro tot ingrijpende overheidsbezuinigingen. Die laatste ontwikkeling raakt veel organisaties die zich inzetten voor een leefbaarder samenleving in het hart…


Penta Groep BV

“SalarOnline brengt een heleboel rust”
Hoewel ‘overstappen’ in de softwaresector eerder regel dan uitzondering is, heeft SALAR Nederland een opvallend trouwe klantenkring. Eén van die klanten is de Penta Groep, een dynamische bedrijvengroep waartoe onder meer een benzinestation, een jachthaven en horecagelegenheden als het bekende Restaurant Fens en Grand Café Swimmers in het Pieter van den Hoogenband zwemcentrum behoren. Maar de groep was niet alleen een vroege WinSalar gebruiker. Oprichter en directeur Karel Spoorenberg was ook een van de eersten die de voordelen van SalarOnline onderschreef…

NMF Techniek BV

“WinSalar werkt gewoon altijd. En dat kan ik helaas niet over alle software zeggen!“

Wie de website van NMF Techniek BV bezoekt, wordt aangestaard door een eigenwijze groene kikker. Niet direct het logo dat je bij een bedrijf in hightech industriële afdichtingen en draaikoppelingen, zou verwachten. Toch is de verklaring heel logisch. “De kikker is één van de eerste dieren die doodgaan als er sprake is van vervuiling. Onze afdichtingen lekken niet, zodat vervuiling wordt voorkomen. Zo simpel is het eigenlijk,” legt directeur Ru Cleveringa uit.


Verwiel en Wijngaard Poolmanagement

“We krijgen nooit klachten over WinSalar. Dat is de beste reclame.”

Hoewel thuiszorgorganisaties, cateraars, evenementenlocaties en uitzendbureaus misschien niet veel gemeen lijken te hebben, is er in ieder geval één ding dat deze sectoren ‘bindt’: ze hebben namelijk allemaal te maken met de flexibele inzet van medewerkers. Om die complexe personele processen optimaal te stroomlijnen, is een goed personeelsinformatiesysteem onontbeerlijk. Poolmanager, onder meer in gebruik bij Martinair, Ahoy, Carré en Flora Holland, is zo’n pakket.

BESgroep

“Bij SALAR Nederland werken mensen die, net als wij, met de voeten in de klei staan”

Met ongeveer 30 medewerkers, onder wie drie accountants en vijf belastingadviseurs, is BESgroep accountants en belastingadviseurs BV een serieuze speler in de regio Nijmegen. Maar ondanks de omvang, staat de organisatie heel dicht bij haar opdrachtgevers. “We willen onze klanten een laagdrempelige ingang tot deskundige ondersteuning bieden. Net als SALAR Nederland…”


T&E Studenten Uitzendbureau

“Een loonrun die vroeger een hele nacht duurde, is nu binnen een half uurtje klaar”
Studenten die van muziek, events of sport houden – en het lijkt erop dat daarmee heel studerend Nederland is beschreven – zitten bij T&E Studenten Uitzendbureau goed. De organisatie is namelijk niet alleen ‘hofleverancier’ van de publiekscatering in de Amsterdam Arena, maar zendt ook mensen uit naar grote evenementen als Sensation, Pleasure Island en Dance Valley. “De evenementenbranche vertegenwoordigt nu ruim 75% van onze omzet. Dat was niet eens de oorspronkelijke bedoeling, maar heeft zich vanzelf zo ontwikkeld.”

Administratiekantoor van Tunen & Partners

“WinSalar heeft een hele positieve ontwikkeling doorgemaakt”
Met ruim 16 medewerkers, onder wie drie salarisprofessionals, biedt Administratiekantoor Van Tunen & Partners haar klanten het beste van twee werelden; de persoonlijke aandacht van een ‘bescheiden’ bedrijf en de slagkracht van een wat grotere organisatie. “Bovendien zijn we partner van Accountantskantoor Dubois & Co in Amsterdam, zodat we ook cliënten die diepgaand fiscaal advies nodig hebben, goed van dienst kunnen zijn,” vertelt Erik Nooij.


Administratiekantoor Van Schayk VOF

“Ik heb hoge verwachtingen van SalarFusion dat SALAR ontwikkelt!”

In de kwart eeuw dat Administratiekantoor Van Schayk VOF aan de weg timmert, is er op administratief gebied enorm veel veranderd. Wet- en regelgeving werd ontelbare malen herzien, periodes van economische groei werden afgewisseld door diepe dalen en de fax maakte plaats voor e-mail. Maar wat overeind is blijven staan, is dat flexibiliteit en persoonlijke aandacht voor klanten de sleutels tot succes zijn.


Hoovers Personeel Service

“SALAR Nederland en Hoovers Personeel Service zijn tegelijkertijd ‘groot’ geworden”
Hoewel Hoovers Personeel Service haar Eindhovense roots niet verloochent (“Veel opdrachtgevers kiezen juist voor ons vanwege de Brabantse gastvrijheid”) is het horeca uitzendbureau al lang niet meer uitsluitend beneden de rivieren actief. “We merkten al vrij snel dat Randstedelijke bedrijven onze ambachtelijke aanpak en vijf sterren mentaliteit konden waarderen. Vandaar dat we ruim acht jaar geleden een vestiging in Amsterdam hebben geopend.”

Apuls Cijfers & Advies

“Dat we meteen een gratis demoversie konden downloaden, gaf de doorslag!”
Apuls Cijfers & Advies uit het Friese Burgum doet haar naam alle eer aan. De onderneming biedt haar klanten namelijk een volledig administratief dienstenpakket. Van het voeren van de administratie tot het opstellen van de jaarrekening, en van het inboeken van facturen tot fiscale en juridische advisering: Van Breeden is bijzonder compleet. “En we groeien nog steeds,” vertelt Jellie ven der Meulen. “Blijkbaar valt onze aanpak – er heerst geen stropdassencultuur en we zetten in op persoonlijke aandacht en laagdrempeligheid – in de smaak.”


Accountantskantoor de Kruijk BV

“De combinatie van korte lijnen en de deskundigheid sprak mij meteen aan”
Leo de Kruijk mag met recht worden omschreven als een ‘veteraan’ op het gebied van geautomatiseerde loonverwerking. “Toen ik de onderneming na het overlijden van mijn vader overnam, verwerkten we al een fors aantal lonen. Ik heb er in 1979 voor gekozen om dat proces te automatiseren.

Van Rooy & Partners BV

“Werken met WinSalar is echt een verademing!”
Sinds assistent accountant Inge Rhijnsburger Van Rooy en Partners in 1994 kwam versterken, heeft zij zich steeds meer in salarisverwerking gespecialiseerd. “Ik ben er gaandeweg ingerold en vind het een heel leuk vakgebied, vooral omdat het zo breed is. Van adviezen over CAO’s tot vragen over de premieafdracht, en van administratieve begeleiding tot de fiscale afwerking: je kunt klanten van A tot Z ondersteunen. Bovendien is personeel voor veel bedrijven de grootste kostenpost, dus ben je een belangrijk aanspreekpunt.”

’t WEB Opleidingen, Adviezen & Subsidies

“Zelf de salarisadministratie in WinSalar voeren kost evenveel tijd als uitbesteden!”
Hoewel ’t WEB een breed pakket opleidingen – van bedrijfshulpverlening tot heftruckopleidingen, en van VCA tot safety awareness trajecten – aanbiedt, gaat de onderneming verder dan veel collega-opleiders. “Onze naam is niet voor niets ’t WEB Opleidingen, Adviezen & Subsidies,” vertelt Marjolein Leuvenink, die verantwoordelijk is voor de personeel- en salarisadministratie. “Vaak wordt er volstaan met ‘snel even een cursusje verzorgen, maar wij vinden het belangrijk om de bedrijfsveiligheid integraal te optimaliseren.”


Entrada Restaurants

“WinSalar krijgt steeds meer opties, maar blijft even gebruiksvriendelijk”
Liefhebbers van zon, zee, strand én Italiaanse specialiteiten hoeven al 30 jaar de grens niet meer over. La Galleria (onderdeel van de Entrada restaurantgroep) is namelijk al decennialang een begrip aan de Nederlandse kusten. Anand Sukhai, die de organisatie in 1997 kwam versterken, is één van de twee boekhouders. Samen met een collega is hij verantwoordelijk voor de volledige administratie van de succesvolle restaurantketen.


Michels Administratie & Belastingadvies BV

“WinSalar sluit prima aan op onze praktijk”
Michels Administratie & Belastingadvies is een jong bedrijf, dat een periode van snelle groei doormaakt. Zoals veel ondernemers, startte ook Peter Michels, die onder meer ervaring opdeed bij PricewaterhouseCoopers, op een zolderetage. “Inmiddels werken we met een team van vier mensen en voor volgend jaar staat een verhuizing naar een groter bedrijfspand op het programma. Het opbouwen van het bedrijf heb ik als een leuk traject ervaren, omdat ik de fases die ik vroeger alleen bij klanten zag, nu zelf heb doorlopen.”

Salarisburo Hofstee & Kruisinga

“Hofstee & Kruisinga koos voor WinSalar en keek nooit meer achterom.”
Hoe groei je als bescheiden salarisbureau uit tot een onderneming met bijna 130 klanten? Volgens Renny Hofstee en Jannet Kruisinga, is persoonlijk contact met klanten een belangrijke succesfactor. “Klantcontact – of eigenlijk het gebrek daaraan – is ook de reden waarom ik in eerste instantie voor mezelf ben begonnen,” vertelt Renny.

Adviesbureau Van Homoed

“WinSalar is veranderd, maar de klantvriendelijkheid is gebleven!”
Nu steeds vaker wordt gesproken over het oprekken van de pensioengerechtigde leeftijd, mag de 77-jarige Henk Hokke gerust een trendsetter worden genoemd. “Ik ben in 1990 wel officieel bij mijn vroegere werkgever met de VUT gegaan, maar inmiddels verzorgt ons adviesbureau toch alweer de salarisadministratie voor ruim 600 werknemers van 110 werkgevers.”