Op zoek naar het ‘definitieve’ loonadministratie pakket?

Wat u zich bij de keuze van salarisadministratie software moet afvragen

Wie ‘loonadministratie’ zegt, denkt al snel aan een accountantskantoor of een gespecialiseerde salarisverwerker. Dat is terecht, want accountants en loonprofessionals (misschien behoort u zelf wel tot één van deze beroepsgroepen) verwerken een groot deel van de salarissen. Toch kan iedere organisatie – profit of not-for-profit, gevestigde naam of ambitieus starter – er ook voor kiezen om de salarisverwerking te insourcen. En dat levert vaak een directe én blijvende kostenbesparing op.

Veel keuze in loonadministratie software

Moderne loonadministratie software is zo geavanceerd en zo gebruiksvriendelijk dat de ‘doe het zelf drempel’ veel lager is dan vaak wordt gedacht. Wel bestaan er grote verschillen tussen de diverse loonadministratie pakketten, waardoor het lastig kan zijn om loonadministratie software te selecteren die naadloos aan uw specifieke wensen en eisen tegemoet komt. De gedachte dat duurder altijd beter is, kan in ieder geval overboord worden gezet. Zo zijn sommige relatief dure loonadministratie pakketten eigenlijk alleen geschikt voor bedrijven met een fors aantal fysieke vestigingen en/of honderden medewerkers. Hoewel ook die loonadministratie pakketten doen wat ze moeten doen, zal de complexiteit veel organisaties afschrikken. Een andere fundamentele keuze is die tussen een ‘traditioneel’ loonadministratie pakket ‘versus’ een salarispakket dat in the cloud draait. Die laatste optie is vooral interessant indien u plaats- en tijdsonafhankelijk met uw loonadministratie software wilt werken.

WinSalar en SalarFusion

Ook bij SALAR Nederland kiest u binnenkort tussen een ‘standalone’ loonadministratie pakket en web based salarissoftware. Begin 2016 introduceren we namelijk SalarFusion, een revolutionair online loonadministratie pakket dat is ingericht volgens het ‘de gebruiker weet het altijd beter dan wij’ principe. En dus naadloos is toegespitst op uw salarisverwerkingswensen. Voor nu is er WinSalar, een loonadministratie pakket dat eigenlijk een hybride variant is. Want WinSalar wordt weliswaar op uw eigen computer(s) geïnstalleerd, maar is beschikbaar als directe download. En dat geldt ook voor alle (gratis!) updates, bijvoorbeeld als de wet en regelgeving wordt aangepast. Bovendien is het ook met WinSalar mogelijk om salarisstroken digitaal te verzenden, namelijk via de (optionele) uitbreiding SalarOnline. Kiest u inderdaad voor die online aanvulling op uw salarisadministratie pakket, dan profiteert u meteen van andere handige extra’s, zoals een beveiligde omgeving om bedrijfskritische loongegevens op te slaan en de mogelijkheid om mutaties (denk aan salariswijzigingen) online door te voeren. Pure winst voor bijvoorbeeld accountants en salariskantoren, want online muteren scheelt bel- en/of overlegtijd.

Salarisadministratie software mét menselijke ondersteuning

Nog los van de vraag welk loonadministratie pakket de voor u belangrijke tools bevat en of u belang hecht aan volledig online werken, is er een derde element dat meegewogen moet worden. namelijk de snelheid en kwaliteit van de ondersteuning. Het verwerken van lonen vereist immers specifieke kennis. Niet zozeer van de loonadministratie software zelf (WinSalar en SalarFusion zijn bijzonder intuïtief ingericht, zodat verdwalen bijna niet voorkomt) maar wel van bijvoorbeeld de actuele regelgeving en branche-gerelateerde regelingen. Bovendien is het uiteraard mogelijk dat u een bepaalde optie even niet kunt vinden. Of dat u wilt weten hoe het ook alweer zat met het uitkeren van vakantiegeld aan flexwerkers. In al die gevallen staat onze helpdesk (‘rapportcijfer’ klanten: 8,6) voor u klaar. Met die (positieve!) aantekening dat onze helpdeskprofessionals het loonadministratie pakket tot op de laatste byte kennen en de wet- en regelgeving als hongerige haviken volgen. Geen ‘generiek’ advies dus, maar concrete instructies en heldere antwoorden. En onder de streep maakt dat vaak toch het grootste verschil.