Van 1986 naar 2016: 30 jaar salarisinnovatie

Terwijl heel Europa meebrult met ‘The Final Countdown’ en het eerste computervirus (per ongeluk) op de mensheid wordt losgelaten, besluit een enthousiaste entrepreneur dat het handmatig verwerken van salarissen eigenlijk niet past bij het moderne 1986. Hij laat een digitaal alternatief ontwikkelen, waarmee de geboorte van Salar een feit is. Het pakket wint de jaren erop snel aan populariteit, verruilt het bescheiden DOS huisje in 1997 voor een besturingssysteem met uitzicht en wordt continu doorontwikkeld.

Anno nu is WinSalar het tweede huis van ontelbare salarisprofessionals en worden er maandelijks zo’n 300.000 salarissen mee verwerkt. Voor SALAR Nederland geen reden om een lagere ontwikkelversnelling op te zoeken. Integendeel zelfs, want in jubileumjaar 2016 wordt het online personeels- en salarisplatform SalarFusion geïntroduceerd. Een nieuwe HRM revolutie! Dit is het verhaal van SALAR Nederland:

2016

Online personeels- en salarisplatform SalarFusion wordt aan de wereld voorgesteld.
2015

Introductie van een frisse nieuwe huisstijl, logo én website, helemaal in lijn met de look & feel van SalarFusion.

2014

Op het LoonCongres in november, wordt de ‘officiële opvolger’ van WinSalar, het innovatieve SalarFusion, onthuld. Bestaande klanten kunnen vanaf 2015 met SalarFusion experimenteren.

2013

SalarFusion wordt, vooral op basis van gebruikersinput, doorontwikkeld, waarbij veel aandacht uitgaat naar het creëren van de perfecte workflow. In november 2013 wordt een bètaversie van het cloud-based pakket aan klanten gepresenteerd.

2012

De eerste screenshots en functionaliteiten van SalarFusion – de ‘opvolger’ van WinSalar – worden voorgesteld aan deelnemers van de ontbijtsessies; klanten die graag meepraten over de lay-out en inrichting van het nieuwe salarispakket.

2011

Succesvolle uitrol van het klantportaal mijn.salar.nl. Klanten krijgen toegang tot al hun gegevens, inclusief bijvoorbeeld facturen en pakketupdates. Bovendien kunnen online mutaties worden doorgevoerd.

2010

De contouren van een nieuwe generatie WinSalar worden zichtbaar. Als voorschot op die ontwikkeling wordt in het vierde kwartaal van 2010 een nieuw klantportaal gelanceerd. Alsmede een vernieuwde website.

2009

WinSalar wordt uitgebreid met een HRM-module. Signaleringen, contracten en documenten kunnen op werkgevers- en werknemersniveau worden toegevoegd en geraadpleegd.

2008

Het aantal met WinSalar verwerkte salarissen loopt op tot ruim 200.000 per maand.

2007

Lancering van SalarOnline. Dit online portaal biedt accountants, administratiekantoren en salarisprofessionals de kans om sneller en efficiënter met klanten of medewerkers te communiceren. Bovendien bevat het platform tools voor employee self services.

2006

Officiële invoering van de digitale loonaangifte. WinSalar BAPI blijkt de tests van de Belastingdienst met speels gemak te doorstaan en voldoet dus aan alle nieuwe eisen.

2005

Verhuizing van de Luchthavenweg 13 naar het Airport Office Center aan de Luchthavenweg 67 H.

2004

BAPI, de software voor digitale loonaangifte, wordt standaard met WinSalar meegeleverd.

2003

Als partner binnen LoonSOM – een samenwerkingsverband van SALAR Nederland, OCC en Microloon – wordt de BAPI module voor digitale aangifte ontwikkeld.

2001

De tweede grote belastingherziening is een feit.

2000

SALAR Nederland neemt de salarissoftware klanten van SnelStart over. Terwijl iedereen zijn of haar hart vasthoudt voor het ‘millennium probleem’ blijkt dit voor SALAR klanten geen problemen op te leveren; alles blijft naar behoren functioneren.

1999

Hoewel het DOS pakket nog veel wordt verkocht, introduceert SALAR als een van de eersten in Nederland een Windows-versie: de geboorte van WinSalar is een feit!

1997

Start van de ontwikkeling van WinSalar, het eerste volwaardige salarispakket voor Windows.

1996

In verband met snelle groei wordt besloten naar het Welschap Business Center in Eindhoven te verhuizen. In 1996 wordt ook de handelsnaam SALAR Nederland officieel gedeponeerd.

1991

Klanten van SALAR-IB en SALAR-VPB worden overgenomen door Montana, zodat D.C.W. Consultants zich ontwikkeld tot een pure salarisspecialist. In dit jaar blijkt het pand in Capelle aan den IJssel een maatje te klein en volgt de verhuizing naar Bladel.

1990

Het jaar van belastingherziening “Oort”; nieuwe regelgeving zorgt voor vele honderden nieuwe klanten die de salarisadministratie min of meer noodgedwongen moeten automatiseren.

1988

Introductie van SALAR voor DOS – een voor die tijd uiterst modern salarispakket dat wordt uitgebracht op ‘state-of-the-art’ 5 ¼ “ floppy disk. Oprichting van D.C.W. Consultants B.V., gevestigd te Capelle aan den IJssel.

1986

C. van Helden (1940) brengt salarispakket ‘Salar voor DOS’ op de markt. Hiermee speelt hij in op de snel toenemende populariteit (en bereikbaarheid) van pc’s.