Nieuws

Aatop Personeelsintermediair BV

“WinSalar was niet alleen het goedkoopst, maar voldeed ook aan onze eisen”

Voor Truus Dubbeldam staat één ding vast: accountants en boekhouders zijn niet de ‘saaie Pieten’ waar ze soms voor worden aangezien. “Integendeel. Ik vind mijn werk superleuk. Het is altijd weer puzzelen om alle cijfers perfect kloppend te krijgen. Er komt ook een gezonde dosis creativiteit bij kijken, want de ontwikkelingen binnen ons vakgebied gaan snel, zodat je steeds met nieuwe uitdagingen te maken krijgt.”

Hoewel Truus alweer heel wat jaren de salarisverwerking bij Aatop, een sterk klantgericht werving & selectiebureau met vestigingen in Barneveld, Sliedrecht en Zwolle verzorgt, is zij van origine geen salarisspecialist. “Ik ben hier in 2002 als ‘algemeen’ boekhouder begonnen. Die werkzaamheden – denk aan het verzorgen van de belastingaangiften en het opmaken van de jaarrekeningen – verricht ik nog steeds. Rond 2007 is dat uitgebreid met de loonadministratie.

Voor die tijd werd dit door onze externe accountant verzorgd, maar dat werd toch wat kostbaar, vooral omdat we in die periode snel groeiden. Een van onze relaties was nogal enthousiast over WinSalar. We hebben dat pakket toen vergeleken met twee andere salarispakketten en WinSalar was niet alleen het goedkoopst, maar voldeed ook aan onze eisen. Vandaar dus de keuze voor WinSalar.”

Meegeleverde premies
Een van de voordelen van WinSalar was dat er veel premies werden meegeleverd. Truus: “Destijds was nog sprake van verschillende premies voor uitzendkrachten en gedetacheerden. In WinSalar werd daar rekening mee gehouden. Dat was handig!” Het pakket voldeed eigenlijk meteen aan de verwachtingen. “Ik kon er prima mee overweg. Ik heb er wel voor gekozen om een PDL-opleiding te volgen, zodat ik salaristechnisch wat steviger in mijn schoenen stond. Je moet jezelf sowieso blijven ontwikkelen, want de regels rondom salarissen worden regelmatig aangepast.

Het is prettig dat WinSalar snel met die wijzigingen overweg kan. Hoewel we wel eens een vraag hebben of er iets even niet helemaal goed loopt, ben ik tevreden over het pakket. We hebben dan ook nooit reden gehad om andere oplossingen uit te proberen. Als er een keer iets ‘mis’ gaat, weten we helpdesk@salar.nl goed te vinden. En zij ons!”

Flexibel
Dat WinSalar zo flexibel is, komt de organisatie momenteel goed uit. “We zijn opnieuw heel actief bezig met het werven en selecteren van goed opgeleid technisch personeel op MBO en HBO niveau. Dat is een branche met afwijkende regelingen, die soms ook nog eens bedrijfsspecifiek zijn. Met WinSalar kunnen we dat allemaal prima verwerken. Dat geldt overigens ook voor de salarissen in de andere ‘veeleisende’ sectoren waarin we gespecialiseerd zijn, zoals Milieu, Zorg en ICT. In onze situatie voldoet WinSalar dus prima!”

www.aatop.nl