Nieuws

AccountAdvies BV

“De helpdesk van WinSalar is gigantisch goed en zet graag een stapje extra!”

Dicht bij de klant staan. Geen drempels opwerpen. Mensen persoonlijk adviseren. Een informele benadering. En hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs. Dat is waar Accountadvies.nl uit Hengelo voor staat.

En dat zijn ook de kwaliteiten waar het administratiekantoor – voornamelijk actief binnen het regionale MKB – naar op zoek ging bij hun speurtocht naar een ‘nieuwe’ salarispartner. Die speurtocht begon zo’n 2.5 jaar geleden, toen bekend werd dat Unit4 geen toekomst meer zag in het door hen overgenomen Lopac. Voor Selma Hisar, allround salarisspecialiste bij Accountadvies.nl, was dat nieuws aanleiding om een flink aantal loonsoftware-aanbieders eens goed met elkaar te vergelijken. “Ik kende al de nodige salarispakketten, onder andere vanuit mijn eerdere job bij een groot accountantskantoor. Sinds ik zeven jaar geleden de overstap naar Accountadvies.nl maakte – daar heb ik overigens geen moment spijt van gehad, want het is heel fijn om bij een bedrijf te werken waar je informeel met klanten om kunt gaan – werkte ik met Lopac. Dat was oorspronkelijk een heel gebruiksvriendelijk pakket, maar je merkte wel dat het de laatste periode geen ontwikkelprioriteit meer had.”

Callcenter cultuur
“Om een goede vervanger te vinden, hebben we in eerste instantie de loonmodule van ons accountantspakket onder de loep genomen. Een logische keuze, omdat je verwacht dat die module makkelijk samenwerkt met de andere programmaonderdelen. Maar de loonoptie bleek voor ons toch niet zo interessant te zijn, vooral omdat we vonden dat het op het gebied van gebruiksvriendelijkheid steken liet vallen. Bij veel van de andere onderzochte pakketten vonden we de helpdesk niet goed genoeg. Zeker bij grotere ontwikkelaars kom je toch bij een helpdesk uit waar een callcenter cultuur heerst. Natuurlijk; er werken wel specialisten, maar probeer die maar eens te bereiken.”

Proactieve helpdesk
Nadat ook andere pakketten afvielen, bleek WinSalar het beste aan het wensenlijstje te voldoen. “Niet alleen vanwege de prijsstelling en techniek – het pakket is zeer gebruiksvriendelijk – maar ook vanwege de ondersteuning. De helpdesk is echt top. Zelfs als je denkt een ‘domme vraag’ te stellen, helpen ze je perfect verder. Sinds we in januari definitief zijn overgestapt, heb ik zowel telefonisch als per mail contact met de helpdesk gehad. Vaak over kleine dingetjes, zoals een optie die net even ergens anders staat dan je gewend bent. Wat ik persoonlijk gigantisch goed vond, is dat we vorige week ‘zomaar’ door de helpdesk werden gebeld, omdat zij geconstateerd hadden dat Lopac gebruikers problemen konden ondervinden met de pensioenaangifte bij Syntrus/Achmea. Je kunt natuurlijk wel zeggen dat het eigenlijk ‘gewoon zo hoort’, maar welke ontwikkelaar neemt die moeite tegenwoordig nog? Wat dat betreft komt de cultuur bij SALAR erg goed overheen met de onze; ze zetten graag een stapje extra voor hun klanten!”

www.accountadvies.nl