Nieuws

Administratiekantoor Ad Fundum

“We hebben zelfs nooit naar andere pakketten gekeken. Zo tevreden zijn we!”

Hollandse nuchterheid? Een typisch Rotterdamse ‘geen woorden, maar daden’ mentaliteit? Hoe je het ook wilt omschrijven, Administratiekantoor Ad Fundum BV gelooft niet in poespas, adverteert bijna niet en houdt zeker niet van borstklopperij. Dat zo’n no-nonsense mentaliteit ook anno 2013 op prijs wordt gesteld, blijkt uit de groei én het grote aantal trouwe klanten van het Rotterdamse kantoor. “We moeten het hebben van ‘ouderwetse’ mond-tot-mond reclame”, vertelt directeur Paul Blokland. “En dat blijkt nog steeds te werken.”

De in 1984 opgerichte organisatie bedient inmiddels een breed en landelijk klantenbestand, ook ver buiten ‘thuishaven’ Rijnmond. Robert Huiskens, onder andere verantwoordelijk voor de salarisadministraties van de klanten: “Dat varieert van de detailhandel- tot de vastgoedsector, en van scheepvaartondernemingen tot artsen. Ik denk dat klanten vooral voor ons kiezen omdat we actief meedenken. We leunen niet achterover, maar nemen zelf contact op als er iets verandert, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving. Dat wordt gewaardeerd, want de ontwikkelingen gaan zo snel dat het voor een gemiddeld bedrijf bijna niet meer bij te houden is.”

Grootste pluspunt? Gebruikersgemak!
Dat geldt ook voor salarisadministraties. “Voor ons is dat een belangrijke service. We verlonen voornamelijk voor opdrachtgevers die hun volledige administratie aan ons hebben uitbesteed. In ongeveer 5% van de gevallen gaat het om bedrijven die uitsluitend de salarisadministratie via ons laten lopen. De laatste tijd zitten daar ook Engelse en Duitse bedrijven tussen die Nederlandse werknemers in dienst hebben en de sociale lasten in Nederland af willen dragen.” Alle salarissen worden al sinds 1987 (!) met WinSalar verwerkt. “Ik heb nooit met een ander pakket gewerkt. Sterker, we hebben zelfs nooit naar andere pakketten gekeken. Zo tevreden zijn we! Het grootste pluspunt is het gebruikersgemak. Berekenen is eenvoudig en bij vragen ontvang je dezelfde dag – vaak al binnen een uur – antwoord van de helpdesk.”

Gunstige uitzondering
Ook Paul Blokland is enthousiast over de ondersteuning. “De helpdesk is perfect. Bovendien is de verhouding prijs/kwaliteit van WinSalar uitstekend. Maar het belangrijkste vind ik dat er zo weinig problemen optreden. Ik wil liever geen namen noemen, maar als je ziet waar we bij andere pakketten, zowel boekhoudpakketten als het fiscale pakket, van gerenommeerde organisaties tegen aanlopen, dan is dat best schokkend. WinSalar is wat dat betreft een gunstige uitzondering. Gelukkig, want we steken liever onze handen uit de mouwen voor onze klanten dan dat we bezig zijn met het oplossen van softwareproblemen!”

www.adfundumbv.nl