Nieuws

Administratiekantoor G. van Biesen

“WinSalar is de absolute top!”
Sommige mensen werken graag voor grote concerns. Andere mensen hebben een voorliefde voor de unieke sfeer van kleine bedrijven. Sommige mensen vinden het leuk om langere tijd op één plek te werken. Weer anderen zijn juist verzot op afwisseling. Gerard van Biesen hoeft niet tussen al die opties te kiezen. “Met mijn administratiekantoor bedien ik kleine bedrijven, zoals de detailhandel, zzp’ers et cetera. En via mijn andere onderneming, GVB Interimwerk, detacheer ik mezelf bij veel grotere organisaties!”

In die laatste rol is Gerard ‘puur’ als salarisprofessional actief. “Ik word vooral ingehuurd als er tijdelijk capaciteitsgebrek is – denk aan ziekte van de vaste salarisadministrateur – of wanneer de druk op de ketel plotseling hoog is, zoals bij een groot project of verandering van salarissoftware. Meestal gaat het dan om werkzaamheden bij flinke organisaties, bijvoorbeeld in de zorgsector. Op de momenten dat ik niet als interimmer aan de slag ben, richt ik me volledig op het uitbouwen van mijn administratiekantoor. Ik vind dat persoonlijk een geweldige combinatie, omdat de diversiteit enorm is.”

Tegen de stroom in groeien
Die diversiteit geldt niet alleen voor de opdrachtgevers, want ook de werkzaamheden verschillen. Gerard: “Administratiekantoor G. van Biesen is een breed administratiekantoor. We verzorgen dus de volledige administratie voor onze klanten, variërend van BTW-aangiften en jaarverslagen tot fiscale adviezen en de salarisverwerking. Omdat we voornamelijk opdrachtgevers in het kleinere segment hebben – veel klanten hebben geen personeel – is het ‘aandeel’ loonadministraties beperkt. Ik zie het min of meer als een serviceproduct. Wel hebben we een aantal klanten die tegen de stroom in groeien, dus er zit zeker een stijgende lijn in.”

SALAR luistert
Vanuit zijn activiteiten met het administratiekantoor én als interim salarisverwerker, heeft Gerard ervaring met uiteenlopende loonpakketten. “Ik maakte jarenlang gebruik van Exact voor Dos. Geen slecht pakket, maar ik was ontevreden over de achterliggende organisatie. Ze missen gewoon de noodzakelijke kennis op salarisgebied. Als ik een vakinhoudelijke vraag had, kostte het veel moeite om die beantwoord te krijgen. In eerste instantie ben ik overgestapt naar Unit4. Dat werd een drama. Uiteindelijk hebben ze zelfs de volledige aankoopsom terugbetaald.

Via-via kwam ik vervolgens bij WinSalar terecht. Toen ging er een wereld voor me open. Niet alleen vanwege het gebruiksgemak, maar ook vanwege de kwaliteit van de helpdesk. Ik denk dat WinSalar één van de beste pakketten in Nederland is. In combinatie met de helpdesk is het zelfs de absolute top. Hun helpdesk staat echt op eenzame hoogte. Daarnaast vind ik het bijzonder dat SALAR Nederland zich openstelt voor klanten, bijvoorbeeld door ze tijdens de ontbijtsessies om input te vragen. Je voelt je als klant absoluut geen nummer!”

www.gvbinterimwerk.nl