Nieuws

Administratiekantoor Van Schayk VOF

“Ik heb hoge verwachtingen van SalarFusion dat SALAR ontwikkelt!”

In de kwart eeuw dat Administratiekantoor Van Schayk VOF aan de weg timmert, is er op administratief gebied enorm veel veranderd. Wet- en regelgeving werd ontelbare malen herzien, periodes van economische groei werden afgewisseld door diepe dalen en de fax maakte plaats voor e-mail. Maar wat overeind is blijven staan, is dat flexibiliteit en persoonlijke aandacht voor klanten de sleutels tot succes zijn.


“In het MKB moet je altijd voor je opdrachtgevers klaarstaan. Niet alleen wanneer jou dat uitkomt, maar vooral wanneer dat de klant uitkomt.,” zegt oprichter Kees van Schayk. We hebben geen ‘van negen tot vijf mentaliteit’ en klanten kunnen ook ’s avonds of in het weekend bij ons aankloppen. Die flexibiliteit is belangrijk, want kleine ondernemers willen overdag de kost verdienen en voelen er niks voor om op een werkdag twee uur bij hun boekhouder te zitten. Bovendien proberen we de taal van de ondernemer te spreken en ‘ingewikkelde’ vaktermen te vermijden. We vertellen ze waar het op staat. Dat wordt gewaardeerd, want we groeien nog steeds, vooral op basis van recommandaties.”

Consequenties lastig te overzien
Voor Van Schayk VOF geldt dat het voeren van salarisadministraties ‘slechts’ een onderdeel van het totale dienstenpakket is. “Maar wel een serieus onderdeel! Sinds Ellen Schukkink – Van Galen een jaar of zes geleden in dienst is getreden, hebben we de dienstverlening op personeelsgebied flink verbreed, onder andere door proactief te adviseren over arbeidscontracten. We helpen zelfs particulieren, bijvoorbeeld bij een dreigend ontslag. Ellen Schukkink – Van Galen: “Die advisering is erg belangrijk, want kleinere ondernemers kunnen de consequenties van veranderende wet- en regelgeving vaak niet goed overzien. De invoering van de WWZ is daar een goed voorbeeld van, maar ook over aansprakelijkheid bij ziekte van oproepkrachten en regelgeving vanuit de cao hebben mensen veel vragen.”

Allround personeelsdossier
“Daarnaast zorgen we er uiteraard voor dat alle medewerkers hun salaris op tijd ontvangen,” vervolgt Ellen. “WinSalar bewijst daarbij goede diensten en ik ben heel enthousiast over de werking en de helpdesk. Je krijgt razendsnel antwoord op vragen! Wat ik bijzonder vind, is hun bereidheid om aanpassingen door te voeren. Als je een suggestie doet, zie je die vaak in een latere update terugkomen. Ik heb dan ook hoge verwachtingen van het nieuwe pakket dat ze binnenkort introduceren. Ik hoop dat het echt toegroeit naar een soort allround personeelsdossier. Dat is toch waar we in deze digitale tijd naartoe bewegen.”

www.vanschaykvof.nl