Nieuws

Administratiekantoor van Tunen & Partners

“WinSalar heeft een hele positieve ontwikkeling doorgemaakt”
Met ruim 16 medewerkers, onder wie drie salarisprofessionals, biedt Administratiekantoor Van Tunen & Partners haar klanten het beste van twee werelden; de persoonlijke aandacht van een ‘bescheiden’ bedrijf en de slagkracht van een wat grotere organisatie. “Bovendien zijn we partner van Accountantskantoor Dubois & Co in Amsterdam, zodat we ook cliënten die diepgaand fiscaal advies nodig hebben, goed van dienst kunnen zijn,” vertelt Erik Nooij.


Binnen Van Tunen & Partners is het voeren van salarisadministraties een breed begrip. Erik: “Er zijn steeds meer vragen op het gebied van P&O bijgekomen. Dat is overigens mijn achtergrond, want ik heb P&O en Arbeid gestudeerd. Maar ook het aantal ‘salarisklanten’ is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Momenteel worden in WinSalar salarissen voor zo’n 365 bedrijven verwerkt. Twee jaar geleden waren dat er ongeveer 250. Er is dus sprake van een aanzienlijke groei.”

“Nederland verzelfstandigt”
Hoewel die toename mede een gevolg is van de ‘algemene groei’ van Van Tunen zelf, ziet Erik ook andere redenen: “We constateren dat er in de markt vaker gekozen wordt voor outsourcing, omdat bedrijven zich op hun corebusiness willen richten. Ondersteunende activiteiten, zoals administratieve werkzaamheden, worden afgestoten. Bovendien zou je kunnen stellen dat Nederland ’verzelfstandigt’. Veel mensen beginnen bedrijven – denk aan ZZP’ers en eenmans BV’s – en zodra die personeel in dienst nemen, komen wij in beeld.”

Positieve ontwikkeling
Van Tunen werkt al ruim tien jaar met WinSalar. “En we zijn nog steeds tevreden. Het pakket heeft een enorm positieve ontwikkeling doorgemaakt. Er komen steeds meer mogelijkheden bij, zoals de HRM module en de koppeling met SalarOnline. Bovendien is WinSalar bijzonder gebruiksvriendelijk. Ik kom wel eens bij bedrijven die bijvoorbeeld met ADP werken en als ik dan zie hoeveel handelingen zij moeten verrichten, dan ben ik blij dat wij voor WinSalar hebben gekozen. Er is, kortom, geen reden om over te stappen naar een ander pakket.”

Eenvoudige werking
Hoewel Erik positief is over de online mogelijkheden, merkt hij dat het soms nog wat moeite kost om klanten ‘over te halen’ om voor SalarOnline te kiezen. “Mensen zijn het gewend mutaties per mail of per post aan te leveren. Dit is toch een andere manier van werken en het kost wat tijd voordat iedereen hieraan gewend is. Overigens werkt het wel heel eenvoudig. Dat is ook een kenmerk van WinSalar zelf. Ik merk dat collega’s die jarenlang geen salarissen hebben verwerkt en even moeten bijspringen, snel met WinSalar overweg kunnen. Als ik al een kritiekpuntje* heb, dan is het dat de jaarovergang redelijk tijdrovend kan zijn, vooral als je te maken hebt met aanleveringen naar bijvoorbeeld Cordaris, PGGM en het pensioenfonds Kunst & Cultuur. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit op termijn ook wordt opgelost!”

Erik Nooij
www.tunen.nl

* SALAR Nederland stelt alles in het werk om de gegevens zo snel mogelijk aangeleverd te krijgen. Helaas zijn (en blijven) we afhankelijk van de ‘medewerking’ en snelheid van de individuele pensioenfondsen. Om dit knelpunt te ondervangen, proberen we de samenwerking met de diverse fondsen verder te intensiveren.