Nieuws

Adviesburo Tillema

“We hebben in 25 jaar tijd nooit problemen met WinSalar gehad!”
Hoewel weinig ondernemers spontaan in juichen uitbarsten als een belastingcontrole wordt aangekondigd, is er minimaal één bedrijfscontroleur die op een warm welkom mag rekenen. Voordat hij in 1989 samen met echtgenote Sabine een administratiekantoor overnam, legde André Tillema namelijk bedrijfsbezoeken af voor de fiscus. ”Dat is lang geleden, want dit jaar zijn we dus alweer een kwart eeuw in de administratieve sector actief!”

“In eerste instantie hebben we een administratiekantoor mét personeel overgenomen en geleid. Maar toen we de kans kregen dat te verkopen en met zijn tweetjes verder te gaan, hebben we daarvoor gekozen,” vertelt André. “Adviesbureau Tillema verzorgt het volledige scala administratieve werkzaamheden voor bedrijven uit allerlei sectoren. Dat varieert qua beroepsgroepen van artsen en advocaten tot horecaondernemingen en aannemers. En qua activiteiten van salarisadministraties tot fiscale advisering.”

Focus op service
“Onze kracht is dat we naast de ondernemer staan. Klanten hoeven bijvoorbeeld niet altijd naar ons toe te komen, want we bezoeken ze ook graag op de zaak. Die focus op service is een bewuste keuze, want door service kun je je als klein bedrijf van grote organisaties onderscheiden. Daar wordt vaak toch wat minder tijd voor klanten vrijgemaakt. Of gaat de teller meteen lopen. We merken dat onze klanten het prettig vinden om niet als een nummer beschouwd te worden.”

“Bedrijven durven weer”
Wat betreft salarisadministraties, constateert André dat sprake is van voorzichtig aanzettende groei. “Bedrijven durven blijkbaar weer mensen aan te nemen, dus het aantal loonstroken dat we verwerken neemt toe. Het vertrouwen lijkt langzaam een beetje terug te komen. In de eerste jaren werkten we met het pakket van het administratiekantoor dat we hadden overgenomen. Maar we zijn al rond 1990 naar SALAR Nederland overgestapt. Dat was overigens nog de DOS versie!”

25 jaar probleemloos werken
“Zoals veel administratiekantoren worden ons wel eens alternatieve pakketten aangeboden, maar daar heb ik nooit heel serieus naar gekeken. Er was gewoon geen reden om naar een andere aanbieder over te stappen, want we hebben nooit problemen met WinSalar gehad. Al met al zijn we nu nog even tevreden als 25 jaar geleden, dus als de prijs en kwaliteit op dit niveau blijven, zie ik ons niet snel van pakket wisselen.”

www.adviesbureautillema.nl