Nieuws

B & W Financial Services

“Ik vind WinSalar zeer gebruiksvriendelijk en het wordt ook nog eens goed ondersteund”


Voor Jan Jaap Borra, één van de oprichters van Borra & Van Weeghel Financial Services, is elke werkdag een feest. Niet alleen vanwege de inhoudelijke uitdagingen, maar ook vanwege de bijzondere locatie van het administratiekantoor. Want hoe hard er ook gewerkt wordt, de medewerkers zijn altijd omringd door een rustiek duinlandschap…

“Aan de achterkant van ons pand zie ik paarden langslopen, aan de voorkant Schotse Hooglanders die de duinvegetatie kort houden!” Hoewel de locatie prachtig is én in het ‘dure’ Wassenaar ligt, is het bedrijf niet in een statig pand gevestigd. En dat heeft volgens Borra voordelen. “We merken steeds vaker dat bedrijven daar wantrouwend tegenover staan. Mensen kiezen bewust voor laagdrempelige kantoren, bijvoorbeeld omdat ze niet blij worden van de tarieven die de grote partijen hanteren. Vaak gaat de teller lopen als de telefoon overgaat. Bij ons niet. Als mensen ‘gewoon’ een vraag hebben, beantwoorden we die zonder kosten te berekenen.”

Complexe verloningen
Borra & Van Weeghel bedient vooral ondernemers in het MKB segment. “Van DGA’s en artsen tot
een bedrijf met 100 mensen personeel. Hoewel we breed zijn georiënteerd, zitten er vrij veel schilders tussen. Dat is een erfenis van mijn vader, die ook een administratiekantoor had en sterk in de schildersector was vertegenwoordigd. Dat betekent ook dat ons loonpakket erg belangrijk is, want verloning in de schilderbranche is complex. Zo complex zelfs dat we regelmatig door collega kantoren worden benaderd met de vraag of wij de lonen voor hun ‘schilderklanten’ willen verzorgen. Die complexiteit heeft te maken met bijvoorbeeld vierweekse verloning, de diversiteit aan inhoudingen en de vakantiebonnensystematiek. Dat zit toch wat anders in elkaar dan in andere branches.”

Zonnige toekomst met WinSalar
“Met ons ‘oude’ pakket, OCC/Lopac, werkte dat verlonen ruim 25 jaar lang prima. Ik was er dus tevreden over. Maar toen Lopac door Unit4 werd overgenomen, de prijs fors werd opgekrikt en het pakket steeds ingewikkelder werd, zijn we naar een alternatief op zoek gegaan. We hebben eerst een periode schaduw-gedraaid met WinSalar. Wat ik meteen handig vond, was dat je de loonberekeningen op het scherm kunt zien. Bovendien was de prijsstelling goed. In 2013 zijn we definitief overgestapt. De conversie vanuit Lopac liep perfect, mede omdat mijn partner, Martin van Weeghel, feeling heeft met software. Ik heb een dag nodig om een pakket te leren kennen, hij is binnen een uur specialist. Hoewel ik nog steeds fan ben van het ‘oude’ Lopac, zou ik niet meer terug willen. Beide pakketten hebben hun sterke en zwakkere punten, maar ik vind WinSalar al met al zeer gebruiksvriendelijk en het wordt ook nog eens goed ondersteund. Als ze het pakket niet aan Unit 4 verkopen, zie ik de toekomst zonnig tegemoet!”

www.bwfs.eu
www.bwfs.eu