Nieuws

BESgroep

“Bij SALAR Nederland werken mensen die, net als wij, met de voeten in de klei staan”

Met ongeveer 30 medewerkers, onder wie drie accountants en vijf belastingadviseurs, is BESgroep accountants en belastingadviseurs BV een serieuze speler in de regio Nijmegen. Maar ondanks de omvang, staat de organisatie heel dicht bij haar opdrachtgevers. “We willen onze klanten een laagdrempelige ingang tot deskundige ondersteuning bieden. Net als SALAR Nederland…”


Aan het woord is André Webers, één van de drie ervaren verloningsspecialisten binnen de BESgroep.“We richten ons op het MKB en hebben een breed klantenbestand, variërend van winkeltjes met één personeelslid tot uitzendbureaus met een groot aantal medewerkers. Wat we zien, is dat advisering steeds belangrijker wordt. Omdat veel klanten de financiële administratie tegenwoordig zelf inboeken – er zijn genoeg gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma’s op de markt – verschuift het accent van administreren naar adviseren. De traditionele ‘ordners met bonnetjes’ kom je nog wel eens tegen, maar verdwijnen uit beeld. Zelf inboeken is de trend.”

Zeer tevreden
Ook André staat opdrachtgevers met daad én raad bij. “Denk bijvoorbeeld aan arbeidsrechtelijke ondersteuning, advies over arbeidsovereenkomsten en CAO-regelingen. Maar het meeste werk zit in het verlonen. Ons salarispakket is dan ook bijzonder belangrijk, want als dat niet goed werkt, hebben een heleboel klanten een probleem.” André heeft altijd met WinSalar gewerkt. “Ik werk hier nu 14 jaar, maar volgens mij maakt het kantoor al meer dan 20 jaar van WinSalar gebruik.

En onze salarisspecialisten zijn zeer tevreden over de werkwijze. WinSalar is gebruiksvriendelijk en heeft een prima helpdesk. Bovendien is de prijs/kwaliteit verhouding goed in orde. Kijk, bij andere aanbieders is ook veel mogelijk, maar dan moeten klanten vaak zelf handelingen verrichten en gegevens invoeren. Veel klanten vinden het nu eenmaal prettiger om alles bij de boekhouder neer te leggen. Zij zitten niet op ‘administratieve sores’ te wachten.”

Alert
Hoewel de BESgroep dus de ambitie heeft om klanten werk uit handen te nemen, denkt André dat SalarOnline – waarbij klanten mutaties via internet door kunnen geven – wél toegevoegde waarde heeft. “Vooral voor de wat grotere klanten en bedrijven met een wisselend personeelsbestand. Dan is het natuurlijk makkelijk om loonstroken digitaal te versturen en online wijzigingen door te geven.

Toch verwacht ik dat we de meeste salarissen voorlopig blijven verwerken zoals we dat nu doen. Bij een beperkt aantal mutaties is telefonisch contact wel zo prettig. Bovendien kunnen we dan alert zijn op bepaalde zaken, zoals subsidieregelingen waar werkgevers van kunnen profiteren. Als klanten zelf mutaties doorvoeren is er minder persoonlijk contact waardoor dat lastiger is.”

Voeten in de klei
André ziet geen enkele reden om andere pakketten uit te proberen. “Bij SALAR Nederland werken mensen die, net als wij, met de voeten in de klei staan. Je merkt dat ze verstand van verloning hebben, bijvoorbeeld als je met de goed bereikbare helpdesk belt. Bovendien was WinSalar in 2006 – het jaar dat de digitale loonaangifte werd ingevoerd en er heel veel regels op de schop gingen – een van de weinige pakketten die daar goed mee omgingen. Ook dat vond ik zeer positief.”

www.besgroep.nl