Nieuws

Cordeta

“SalarOnline loonstrookjes zijn een stuk efficiënter dan papieren salarisslips”

Op het eerste gezicht hebben administratiekantoren en uitzendorganisaties misschien weinig gemeen. Maar Cees van Weelden Junior bewijst dat administratieve kwaliteiten en feeling voor personele vraagstukken heel goed hand in hand kunnen gaan…

“Ik werkte oorspronkelijk bij het belasting- en administratiekantoor dat mijn vader heeft opgericht (red: www.cvanweelden.nl). Daar kwamen op een gegeven moment zoveel verzoeken om flexibele personele ondersteuning binnen, dat we in 2005 hebben besloten een uitzendtak op te richten. Dat verklaart dus de geboorte van Cordeta!”

Schone handjes
Cordeta richt zich vooral op de bemiddeling van flexibele arbeidskrachten die de handen graag uit de mouwen steken. Cees: “Denk aan bouwvakkers en technici, maar ook aan productiemedewerkers en winkelpersoneel. Dat loopt prima, want ondanks de crisis boeken we een gezonde groei. Op termijn zie ik wel een bedreiging. Hoewel we nu namelijk nog vooral Nederlandse jongens en meisjes bemiddelen – zo’n 80% van onze mensen is Nederlands – zie je dat er langzaam een tekort aan bijvoorbeeld technici ontstaat. Blijkbaar kiezen Nederlanders niet graag meer voor een job in de bouw of in de techniek. Mensen willen schone handjes hebben. Dan zullen we ons blikveld dus toch meer naar het buitenland moeten verplaatsen.”

Erg tevreden
Alle verloningen verlopen met WinSalar. “Dat was voor ons een logische keuze, want het belasting- en administratiekantoor werkte er al jaren naar volle tevredenheid mee. En omdat WinSalar ook een uitzendmodule heeft, was er voor ons geen reden om naar een ander pakket op zoek te gaan. We kenden WinSalar door en door, de helpdesk is prima en er doen zich nauwelijks problemen voor. Je praat bij ons over honderden verloningen per maand, dus het is belangrijk dat die snel en soepel verlopen. Hoewel de uitzendmodule misschien nog wat verbeterd kan worden – je krijgt bijvoorbeeld geen automatische melding zodra een volgende contractfase ingaat – ben ik erg tevreden. Ook over de online opties via SalarOnline. Al onze medewerkers ontvangen kort na de indiensttreding een login voor SalarOnline. Daarmee kunnen ze zelf hun loonstrookjes inzien, controleren en uitdraaien. Dat werkt een stuk makkelijker en efficiënter dan het ‘ouderwets’ uitdraaien en opsturen van de loonstroken.”

www.cordeta.nl