Nieuws

De digitale loonstrook ook voor het MKB een kostenbesparende oplossing

Steeds meer mkb’ers hebben de stap genomen om binnen hun organisatie te digitaliseren. Dit geldt met name op het gebied van communicatie. Een logische volgende stap is dan ook om de salarisverwerking te digitaliseren, dit is immers ook een vorm van communicatie. Maandelijks worden er in Nederland miljoenen digitale loonstroken verstuurd.

Digitalisering van salarisadministratie

Een onderdeel van het digitaliseren van jouw salarisadministratie is de digitale loonstrook. Veel mkb’ers versturen de salarisstroken nu nog per post of deze worden binnen de organisatie uitgereikt aan werknemers. Aan het verspreiden van het papieren loonstrookje gaat heel wat vooraf. Loonstroken moeten allereerst worden geprint, vervolgens moeten elke loonstrook in een envelop worden gestopt. Tot slot moeten er, wanneer deze per post worden verstuurd, nog postzegels op geplakt worden en op de post worden gedaan. Al deze handelingen kosten veel tijd, maar dat is nergens voor nodig! Door jouw salarisadministratie te digitaliseren kun je een hoop tijd en kosten besparen.

Kostenbesparende oplossing, ook voor het MKB

Veel organisaties zijn erg kritisch wanneer het gaat om de kosten van salarisverwerking. Maar vaak worden de kosten voor de verwerking van de loonstrook vergeten. Denk hierbij aan de tijd die het kost maar ook de kosten voor papier, enveloppen, portokosten en inkt. Al de bovenstaande kosten kunnen bespaard worden wanneer je jouw werknemers een digitale loonstrook aanbiedt in plaats van een papieren loonstrook. Het is dus ook voor jou als mkb’er interessant om de overstapt naar een digitale verwerking van de salarisadministratie te maken!

Is een digitale loonstrook wel veilig?

Wat veel ondernemers tegenhoudt om over te stappen op een digitale salarisadministrie is de veiligheid. Maar een digitale loonstrook is goed te beveiligen. Bijvoorbeeld middels een werknemersportaal met een inlogvereiste. De digitale loonstrook wordt, na het accoderen, beschikbaar gesteld op dit werknemersportaal. Werknemers kunnen alleen toegang krijgen tot deze omgeving wanneer jij als werkgever daar toegang voor verleent.

SalarFusion: hét systeem voor jouw salaris- en personeelsadministratie

SalarFusion is een revolutionair online salaris- en personeelsadministratiepakket dat is ingericht volgens het principe ‘de gebruiker weet het altijd beter dan wij’. Hierdoor is het pakket volledig toegespitst op de wensen van onze gebruikers. Als je er even niet uitkomt kun je altijd bij de klantenservice van SALAR Nederland terecht voor vragen of advies met betrekking tot jouw personeels- en salarisadministratie. Denk hierbij aan pakket gerelateerde tips & tricks, maar ook aan inhoudelijke ondersteuning zoals de impact die een wetswijziging heeft op jouw onderneming. Wil je binnen jouw organisatie de digitale loonstrook invoeren of wil je meer weten over SalarFusion? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs vertellen je hier graag meer over!