Nieuws

Elshout Financieel & Fiscaal adviseurs

“Het is alsof de sterke punten van alle andere SALARispakketten in WinSalar samenvloeien.”

Met 40 jaar ervaring onder zijn riem, mag Hans van Brakel zich met recht een salarisspecialist noemen. Bijzonder is dat hij die ervaring voor twee organisaties inzet. “Ik ben in 2009 in dienst getreden bij Elshout Financieel en Fiscaal Adviseurs, een brede administratieve dienstverlener die zich specifiek richt op de middenstand. Sinds 2011 draag ik een tweede pet. Toen hebben we Fema opgericht, waarmee we in het gat zijn gedoken dat was ontstaan nadat enkele grote dienstverleners waren omgevallen.”


“Er was destijds sprake van hommeles in de markt. Veel bedrijven voelden zich bijna ‘gedwongen’ om naar Raet over te stappen. Met Fema bieden we hen een betaalbaar, hoogwaardig én compleet alternatief. Fema verzorgt namelijk niet alleen salarisadministraties, maar richt zich op het hele arbeidsrechtelijke spectrum, variërend van het opstellen van arbeidscontracten tot het voeren van exitgesprekken.” De oprichting van Fema bleek een slimme zet, want de organisatie groeide snel. Hans: “Wat ik wel merk, is dat die groei momenteel wat afvlakt. Dat heeft met de crisis te maken. Bedrijven zijn terughoudend om naar andere aanbieders over te stappen.”

Twee SALARispakketten
Toen Hans bij Elshout aan de slag ging, werd met twee salarispakketten gewerkt. “Sommige klanten zaten in Microloon, andere in Lopac. Dat vond ik niet wenselijk. Ik heb er voor gekozen met Lopac verder te gaan. Dat pakket kende ik namelijk van haver tot gort.” Hoewel dit goed verliep, gooide de overname van Lopac door Unit 4 roet in het eten. Hans: “Plotseling werd bekend dat Lopac zou worden uitgefaseerd en dat we over moesten op Unit 4. Ik heb aan een training bij Unit 4 deelgenomen, maar vond het niks. Een logge organisatie met een duur, niet gebruiksvriendelijk pakket. Ook andere alternatieven vielen een voor een af. Zo vond ik Afas bijvoorbeeld veel te duur. Zij rekenen echt de hoofdprijs en dat is voor een organisatie als de onze geen haalbare kaart.”

Meteen met Salar in zee
Via een marketingmailtje komt Hans met SALAR in aanraking. “Ik ontving een uitnodiging voor een presentatie, besloot te gaan en was snel overtuigd. De presentatie was uiterst professioneel en mijn twijfels smolten als sneeuw voor de zon, ook al omdat de prijsstelling zo goed was. De volgende dag heb ik meteen besloten met SALAR in zee te gaan.” De overgang van Lopac naar WinSalar verliep soepel. “Vaak moet je veel gegevens handmatig overzetten, maar daar was bij WinSalar geen sprake van. Ik kon bovendien snel met het pakket overweg. Wel heb ik twee trainingen gevolgd. Vooral de tweede – meer een privé workshop met een SALAR consultant – was heel verhelderend. Ik weet nu zoveel van het pakket dat ik bij SALAR zou kunnen solliciteren!”

Helpdesk: 10+
Hoewel Hans gedurende zijn lange carrière met 14 (!) salarispakketten heeft gewerkt, is hij onverdeeld enthousiast over WinSalar. “Ik had WinSalar graag 20 jaar eerder ontdekt! Het gebruikersgemak is groot, het contact met klanten uitstekend en de helpdesk krijgt van mij een 10 plus. De salarisadministraties staan bovendien als een huis. Zelfs onze klanten maken er opmerkingen over. Elk pakket heeft wel een sterk punt. Het is echter net alsof de sterke punten van alle andere salarispakketten in WinSalar samenvloeien.”

Elshout Financieel & Fiscaal adviseurs