Nieuws

FourstaR Groep

“WinSalar is een heel gebruiksvriendelijk pakket.”

De effecten van de economische tegenwind zijn in de hele samenleving voelbaar. Van stagnerende huizenprijzen tot onzekerheden over de oudedagsvoorziening, en van onrust over de euro tot ingrijpende overheidsbezuinigingen. Die laatste ontwikkeling raakt veel organisaties die zich inzetten voor een leefbaarder samenleving in het hart…


De FourstaR Groep – 26 vestigingen, 300 ‘eigen’ medewerkers – is een van die organisaties. “Het verzorgen van reïntegraties is onze core business. Denk bijvoorbeeld aan leer/werk trajecten voor uitkeringsgerechtigden. Helaas hebben veel gemeentes de geldkraan op dat gebied dichtgedraaid. En dat merken we.”

Aan het woord is Sandy van Gool, die samen met twee collega’s verantwoordelijk is voor de personeelsadministratie, salarisverwerking en verzuimbegeleiding binnen FourstaR. “Om de teruglopende vraag vanuit de gemeentes op te vangen, zetten we in op andere projecten/trajecten. Maar we helpen ook uitkeringsgerechtigden om hun weg naar de arbeidsmarkt weer te vinden. Bovendien willen we ons unieke reïntegratieconcept in andere landen uitrollen. Het is dus wel wat lastiger dan vroeger, maar er gebeurt gelukkig nog genoeg!”

Goede prijs/kwaliteitverhouding
Hoewel de organisatie helaas afscheid heeft moeten nemen van een aantal consulenten en jobcoaches, worden er nog behoorlijk wat salarissen verwerkt. Sandy: “We hebben nu ongeveer 300 vaste medewerkers in dienst die ik verloon.

Mijn collega verzorgt de salarisadministratie van onze cliënten. Dat zijn ook nog eens ongeveer 300 mensen.” Al die salarissen worden naar volle tevredenheid in WinSalar verwerkt. “Volgens mij werken we al sinds 2000 met WinSalar. Dat we al zo lang met dit pakket werken, heeft vooral te maken met de goede prijs/kwaliteitverhouding.

Ik heb bij andere bedrijven ook met de ‘grote softwarepakketten’ van Unit4 en Afas gewerkt en dacht dat WinSalar een stapje terug zou betekenen. Maar dat viel heel erg mee. Sommige andere pakketten rekenen wat meer dingen meteen ‘achter de schermen uit’ – denk aan de loongrondslagen – maar daar staat tegenover dat WinSalar altijd prima werkt. Het is een heel gebruiksvriendelijk pakket. En als je al vragen hebt, dan worden die snel en goed beantwoord. We hebben echt leuk contact met de helpdesk.”

SalarOnline bespaart tijd en geld
Sandy is ook positief over het feit dat WinSalar steeds meer mogelijkheden biedt. “Zo maken we sinds anderhalf jaar gebruik van SalarOnline. Daar zetten we de loonstroken en jaaropgaves voor onze ‘eigen’ werknemers mee online. Dat bevalt prima. Er zijn natuurlijk altijd wel medewerkers die hun gebruikersnaam en wachtwoord zijn vergeten, maar het werkt een stuk sneller. Bovendien is het een goedkope manier van werken. En dat is in deze tijd extra mooi meegenomen! Wij zijn dus zeker niet van plan om naar andere pakketten uit te kijken.”

www.fourstar.nl