Nieuws

Gielis & Lenaers Accountants Belastingadviseurs

”Dankzij WinSalar hoop ik een stressvrije januarimaand tegemoet te gaan!”


Voor Gielis & Lenaers Accountants Belastingadviseurs staat accountancy niet synoniem voor ‘grote kantoorpanden en ‘onpersoonlijke service’. Integendeel zelfs, want de Weerter organisatie bewijst elke dag dat een persoonlijke klantbenadering ook anno 2013 de sleutel tot succes is. “Onze roots liggen zelfs in een woonhuis, vertelt Marc Kanters, “want toen mijn vader het kantoor in de jaren ’70 oprichtte, werden de activiteiten vanuit onze woning verricht.

Sinds het bedrijf in 2007 is overgenomen, zijn we weliswaar steeds verder geprofessionaliseerd, maar het laagdrempelige karakter is gebleven.” De onderneming bedient een groot aantal klanten in het MKB segment. “Daarbij gaat het vooral om bedrijven in Noord Brabant en Limburg,“ vertelt Marc. “Hoewel je tegenwoordig heel veel via Internet kunt, vinden de meeste ondernemers het toch prettig als ze even bij hun accountant kunnen binnenlopen. Dat maakt het allemaal wat persoonlijker.”

Als allround advieskantoor, biedt Gielis & Lenaers het volledige scala aan administratieve diensten. Salarisadministraties zijn daarvan uiteraard een onderdeel. “We voeren de loonadministratie voor ongeveer 100 werkgevers. Het gaat om DGA’s tot metaal- en horecabedrijven met ruim 50 werknemers. Overigens zie je bij die grotere bedrijven meteen de kracht van WinSalar. Als je wijzigingen voor meerdere werknemers moet doorvoeren, gaat dat namelijk enorm snel.”

WinSalar: ook goed tegen stress
Marc is een ‘jonge’ WinSalar gebruiker. “We werkten eerst met Balance uit Nijmegen; een sympathiek pakket van een sympathiek bedrijfje. Maar nadat zij werden overgenomen door een grote partij, ‘moesten’ we met hun dure en complexe pakket verder. Om dat te voorkomen, zijn we overgestapt naar een kleinschalige, betaalbare aanbieder, maar dat verliep moeizaam. Ja, het was goedkoop, maar daar waren ook redenen voor. Zo moest je pensioenpremies van alle bedrijfstakken zelf opvragen en invoeren. Enorm veel werk, vooral aan het begin van een jaar – een periode waarin je het toch al zo druk hebt!

We zijn toen eens goed gaan onderzoeken welke alternatieven er waren. Zowel cloud aanbieders als ‘reguliere’ pakketten kwamen in beeld. Uiteindelijk hebben we gekozen voor WinSalar, onder ander omdat zij alle premies meeleveren. Ik hoop dan ook dat dit mijn eerste stressvrije januarimaand wordt!”

Voor alle generaties
Volgens Marc biedt WinSalar veel voordelen. “Naast de meegeleverde premies, vind ik het prettig dat het pakket het beste van twee werelden combineert, Onze meer behoudende klanten kunnen we ‘op papier’ bedienen en de jonge, vooruitstrevende ondernemers – mensen die bij wijze van spreken alles op hun smartphone regelen – kunnen we via SalarOnline faciliteren.

Bovendien is het gebruikersgemak groot. En dat betekent dat de werkzaamheden makkelijk over zijn te nemen als ik onverhoopt zou uitvallen. Daar komt bij dat SALAR Nederland echte salarisspecialisten in dienst heeft – de helpdesk weet meteen exact waar je het over hebt – die in geval van nood zelfs de hele salarisadministratie kunnen overnemen!”

www.gielislenaers.nl