Nieuws

Hoovers Personeel Service

“SALAR Nederland en Hoovers Personeel Service zijn tegelijkertijd ‘groot’ geworden”
Hoewel Hoovers Personeel Service haar Eindhovense roots niet verloochent (“Veel opdrachtgevers kiezen juist voor ons vanwege de Brabantse gastvrijheid”) is het horeca uitzendbureau al lang niet meer uitsluitend beneden de rivieren actief. “We merkten al vrij snel dat Randstedelijke bedrijven onze ambachtelijke aanpak en vijf sterren mentaliteit konden waarderen. Vandaar dat we ruim acht jaar geleden een vestiging in Amsterdam hebben geopend.”

Aan het woord is Rudolph Galiart, die samen met echtgenote en naamgever Maria Hoovers aan de basis van het florerende bedrijf stond. “We zijn veelal werkzaam op prominente locaties in diverse gedaantes en functies. Dan kun je denken aan opdrachtgevers als hotels, restaurants, particulieren, cateraars en de evenementenbranche. Zo hebben we het vierhonderdjarig bestaan van de handelsbetrekkingen tussen Australië en Nederland in de Ridderzaal mogen invullen. Maar ook op een evenement als de Miljonairsfair die binnenkort weer van start gaat, vind je onze professionals. Overigens zijn die aansprekende opdrachten ook een van de redenen waarom mensen graag voor ons werken. Soms wordt er bij wijze van spreken om gevochten!”

Alles in eigen hand
Hoovers beschikt over veel vaste medewerkers. “Dat is enerzijds een gevolg van de Flexwet,” vertelt Rudolph, “maar ik vind ook dat je mensen waar je al enkele jaren intensief mee samenwerkt met een contract moet belonen. Dat heeft bovendien voordelen voor onze klanten, want onze teams zijn uitstekend op elkaar ingespeeld.” Gezien het arbeidsintensieve karakter van de activiteiten, is de salarisadministratie een belangrijk onderdeel van het bedrijf. “Het eerste jaar liep dat via onze accountant, maar sinds een jaar of 18 voeren we de loonadministratie in huis. Enerzijds vanuit het oogpunt van kostenefficiency. Anderzijds omdat we onze mensen graag snel en adequaat antwoord willen geven. Daar heeft ons personeel recht op. Inmiddels zijn wij bovendien NEN gecertificeerd. Dat is in deze onzekere tijden heel belangrijk, want je wilt je als betrouwbare partner en werkgever profileren.”

Samen zijn we sterk
Na een korte periode SnelStart werkt Hoovers alweer jaren met WinSalar. “Wat ik heel leuk vind, is dat we als het ware tegelijkertijd ‘groot’ zijn geworden en dat zowel SALAR als wij de gebruikelijke opstartproblemen hebben overwonnen. Vooral de laatste vijf, zes jaar heeft SALAR forse stappen voorwaarts gezet. Er zijn allerlei aanpassingen in de programmatuur doorgevoerd waar we echt van profiteren. Sinds kort zijn we bovendien overgestapt op de speciale uitzendmodule. Ten opzichte van de accountantsversie die we eerst gebruikten, heeft dat duidelijk toegevoegde waarde. Zo kunnen we het systeem nu volledig inrichten zoals we willen en is de transparantie richting het personeel sterk toegenomen. Wat ik persoonlijk prettig vind, is dat je altijd uitermate adequate antwoorden krijgt. Dat wil zeggen; als je al eens een vraag hebt, want het programma loopt als een zonnetje en er is heel makkelijk mee te werken!”

Rudolph Galiart
www.hoovers.nl