Nieuws

Leyestaete BV

“Ik hoop nog lang van het pakket gebruik te kunnen maken!”

Hoewel Leyestaete, een full-service accountantskantoor, inmiddels meer dan een kwart eeuw bestaat, is het ook een jonge organisatie. “De oorspronkelijke oprichter heeft vorig jaar afscheid genomen en drie collega’s hebben het bedrijf voortgezet,” vertelt Ton van der Zee.

De activiteiten van het Haagse kantoor omvatten het volledige administratieve spectrum. “Van loonadministraties en algemene boekhoudkundige werkzaamheden tot advisering en het verzorgen van de jaarrekeningen. Daarbij werken we vooral voor bedrijven in het MKB segment. Van kleine winkeltjes tot grotere bedrijven; het is echt heel divers.”

Goed contact werkt prettig
Leyestaete accountants & belastingadviseurs B.V. kiest ervoor dicht bij haar klanten te staan. Ton: “We willen iedere klant persoonlijk benaderen. We denken niet in hokjes of nummertjes, maar leven mee met onze klanten en bezoeken ze regelmatig. Goed contact werkt wel zo prettig.” Ton zelf is de salarisspecialist binnen het bedrijf. “In totaal verzorgen we de loonadministraties voor meer dan 120 bedrijven. Hoewel je de effecten van de crisis merkt – sommige bedrijven nemen afscheid van een deel van hun personeel – is er voldoende vraag. Het is voor veel bedrijven onbekend terrein en dan is uitbesteden een logisch alternatief.”

Keuze voor WinSalar makkelijk
De salarisadministraties worden allemaal met WinSalar verwerkt, maar dat was niet altijd het geval. “Toen ik in 2005 in dienst kwam, maakten we gebruik van Grote Beer. We namen echter een administratiekantoor over dat al met WinSalar werkte.

Na een jaar vergelijken, was de keuze voor mij makkelijk; het werd WinSalar. Dat is gebruikersvriendelijker en wordt veel beter ondersteund. In ondersteuning is SALAR Nederland heel sterk. Het is een groot pluspunt dat je bijna altijd binnen een dag terugkoppeling krijgt. Bovendien wijst het pakket zichzelf. Het aanmaken van een nieuwe werkgever is makkelijk, er zitten veel tabellen in en de automatische updates lopen soepel. Een ander voordeel vind ik dat ze aan het eind van het jaar inventariseren welke werkgevers klanten verlonen. Daardoor weten ze welke Cao’s van belang zijn. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk. Ik hoop dus nog lang van het pakket gebruik te kunnen maken!”

www.leyesteate.nl