Nieuws

Michels Administratie & Belastingadvies BV

“WinSalar sluit prima aan op onze praktijk”
Michels Administratie & Belastingadvies is een jong bedrijf, dat een periode van snelle groei doormaakt. Zoals veel ondernemers, startte ook Peter Michels, die onder meer ervaring opdeed bij PricewaterhouseCoopers, op een zolderetage. “Inmiddels werken we met een team van vier mensen en voor volgend jaar staat een verhuizing naar een groter bedrijfspand op het programma. Het opbouwen van het bedrijf heb ik als een leuk traject ervaren, omdat ik de fases die ik vroeger alleen bij klanten zag, nu zelf heb doorlopen.”

Voor wat betreft opdrachtgevers, richt de organisatie zich vooral op het MKB. Onze administratieve tak is het grootst. We verwerken administraties, stellen jaarstukken op en verzorgen fiscale aangiftes. Daarnaast adviseren wij onze klanten op het gebied van belastingbesparingen, investeringen, de keuze voor een rechtspersoon et cetera. Bij echt complexe vraagstukken kunnen we terugvallen op specialistische expertise die binnen het NOAB netwerk, waar we lid van zijn, aanwezig is.”

Zeer eenvoudig.
De meerderheid van de klanten van Michels Administratie & Belastingadvies heeft personeel in dienst. Peter: “Voor die bedrijven verzorgen we de volledige salarisadministratie; van arbeidsovereenkomst tot loonstrook.” Al die salarissen worden met WinSalar verwerkt. “Ik leerde het pakket bij een vroegere werkgever, een administratiekantoor, kennen en was meteen enthousiast. Ik was al bekend met bijvoorbeeld Lopac – dat volgens mij inmiddels door Unit 4 is overgenomen – maar dat pakket is te ingewikkeld, zeker voor het MKB segment. WinSalar biedt meer dan voldoende opties en werkt zeer eenvoudig. Omdat alle CAO’s zijn geïntegreerd, bespaart WinSalar ons bovendien veel opzoekwerk.”

SalarOnline heeft de toekomst!
Sinds vorig jaar maakt het kantoor ook gebruik van SalarOnline. Dat bevalt. Peter: “Ongeveer de helft van onze cliënten werkt er inmiddels mee. Het wordt goed ontvangen en is wat mij betreft een zinvolle toevoeging op het salarispakket. SalarOnline maakt het voor klanten eenvoudiger om met de salarisadministratie om te gaan, bijvoorbeeld omdat werknemers hun salarisstroken online kunnen inzien. Wel merk ik dat bedrijven soms nog wat huiverig zijn om mutaties via internet door te geven en liever voor e-mail kiezen. Maar dat is een kwestie van wennen, want het online verhaal heeft natuurlijk wel de toekomst!” Peter’s eindoordeel over het pakket is helder: “Wij werken met veel plezier met WinSalar. Het pakket sluit prima aan op onze praktijk.”

Peter Michels
www.michelsbv.nl