Nieuws

NIB Accountants & Adviseurs

“WinSalar werkt snel, je kunt er alles mee doen en de helpdesk is fantastisch.”

Hoewel Obama er nog niet is gesignaleerd, is er één Nederlands accountantskantoor dat letterlijk in het Witte Huis is gevestigd. NIB Accountants houdt namelijk kantoor in de Rotterdamse ‘versie’ van het Witte Huis. Niet alleen de naam spreekt tot de verbeelding. Het pand wordt namelijk ook beschouwd als de oudste Europese wolkenkrabber én bood aan het begin van de 20e eeuw onderdak aan ‘Confidentia’, het eerste Nederlandse accountantskantoor.


Ondanks die bijzondere locatie, is NIB – een kwart eeuw jong, tien medewerkers, gespecialiseerd in het MKB – een allround accountantskantoor met een gezonde no-nonsense mentaliteit. Maar wel een kantoor dat graag een stapje extra zet om opdrachtgevers van dienst te zijn. “We willen onze klanten zo breed mogelijk ondersteunen en meer zijn dan ‘zomaar’ een uitvoerender,” vertelt Chantal van Schoor, die zelf verantwoordelijk is voor de salarisadministraties.

Vooruitgeschoven HR-post
“In mijn geval betekent dit dat ik bedrijven ook op HR gebied ondersteun, bijvoorbeeld door vragen te beantwoorden en contracten op te stellen. Bovendien zijn er klanten die ik op locatie begeleid. Dan kun je denken aan bedrijven die net niet groot genoeg zijn om zelf een HR-medewerker in dienst te nemen. Daar ga ik regelmatig langs, waarbij ik het aanspreekpunt van medewerkers ben, bijvoorbeeld bij vragen over loonstrookjes, penisoenen et cetera. Dat maakt mijn werk natuurlijk extra leuk!”

De salarisadministraties zelf worden in WinSalar verwerkt. Chantal: “Ik kende WinSalar al van mijn vorige werkgever en had er hele goede ervaringen mee. Toen ik bij NIB begon werden de lonen met Microloon verwerkt. Dat is in principe een vergelijkbaar pakket, maar de inrichting vond ik niet logisch en de gebruiksvriendelijkheid was niet wat ik van WinSalar gewend was. In 2012 hebben we besloten de overstap naar WinSalar te maken. Daar ben ik super tevreden over. Niet alleen in vergelijking tot Microloon, maar ook als ik het afzet tegen ‘grotere’ pakketten waar ik ervaring mee heb opgedaan.”

Benieuwd naar SalarFusion
“WinSalar werkt snel, je kunt er alles mee doen en de helpdesk is fantastisch. Bij sommige softwareontwikkelaars moet je soms dagen wachten voordat je antwoord op je vragen krijgt. Heel onhandig als je bijvoorbeeld net bezig bent met de jaarafsluiting. Bij WinSalar krijg je meteen antwoord. En als dat eens een keer niet lukt, bijvoorbeeld omdat je een ingewikkelde vraag hebt, word je snel teruggebeld.

”Heeft Chantal dan helemaal geen kritiekpuntjes?“ Niet echt. Het enige wat ik kan bedenken, is dat het handig zou zijn als je de overzichten iets makkelijker aan zou kunnen passen. Maar misschien komt dat in SalarFusion. Ik ben in alvast erg benieuwd naar dat nieuwe pakket!”

www.nibaccountants.nl
www.nibaccountants.nl