Nieuws

NMF Techniek BV

“WinSalar werkt gewoon altijd. En dat kan ik helaas niet over alle software zeggen!“

Wie de website van NMF Techniek BV bezoekt, wordt aangestaard door een eigenwijze groene kikker. Niet direct het logo dat je bij een bedrijf in hightech industriële afdichtingen en draaikoppelingen, zou verwachten. Toch is de verklaring heel logisch. “De kikker is één van de eerste dieren die doodgaan als er sprake is van vervuiling. Onze afdichtingen lekken niet, zodat vervuiling wordt voorkomen. Zo simpel is het eigenlijk,” legt directeur Ru Cleveringa uit.


De zeven medewerkers sterke onderneming opereert binnen een nichemarkt. Ru: “We zijn distributeur van speciale afdichtingen, draaikoppelingen en ondersteunende producten. Vaak gaat het om afdichtingen voor roterende of statische assen die worden gebruikt bij installaties die onder hoge druk staan of waar de temperaturen fors oplopen. Industriële toepassingen dus.” De klanten van NMF moeten dan ook vooral in de ‘industriële hoek’ worden gezocht. “Denk bijvoorbeeld aan multinationals als Shell, BP en Unilever, maar ook aan de machinefabriek ‘om de hoek’. Waar hoogwaardige afdichtingen noodzakelijk zijn, komen onze oplossingen in beeld.”

Goed geholpen
Zoals elk bedrijf moet ook NMF Techniek salarissen uitbetalen. “Oorspronkelijk werd dat door een accountant verzorgd,” vertelt Ru. “Toen we bezig waren van accountant te switchen, hoorden we via SnelStart – ons boekhoudkundige softwarepakket – dat de salarissen met WinSalar intern konden worden verwerkt. Dat was in de periode dat externe salarisberekeningen behoorlijk duur werden. Ik heb die externe kosten toen afgezet tegen de kosten van WinSalar en besloten om het zelf in te vullen.” Die keuze pakte goed uit. “SALAR heeft ons goed geholpen om de salarisadministratie in te richten, bijvoorbeeld bij het invoeren van de juiste UWV percentages. Daarna konden we het eigenlijk zelf.”

Perfect voor elkaar
Volgens Ru zijn de gebruiksvriendelijkheid en transparantie van het pakket de grootste voordelen. “Je wilt je als ondernemer op je core business richten en zo min mogelijk tijd aan de administratie besteden. WinSalar is wat dat betreft perfect, want het werkt allemaal heel simpel. En als we een keer een vraag hebben, sturen we een mailtje en krijgen we snel een antwoord waar we mee verder kunnen. Ook het updaten en de communicatie met WinSalar BAPI verlopen soepel. Wat mij betreft heeft SALAR haar zaakjes perfect voor elkaar. Het klinkt misschien supersaai, maar ik ben heel tevreden met WinSalar. Het werkt gewoon altijd. En dat kan ik helaas niet over alle software zeggen!”

www.NMFtechniek.com