Nieuws

SALAR LoonService Buro

“We willen klanten altijd ondersteunen, ook als WinSalar even niet dé oplossing is.”

Bent u een trouwe lezer van onze blog pagina? Dan verwacht u op deze plek hoogstwaarschijnlijk een interview met een WinSalar gebruiker. In de loop der jaren zijn er inmiddels tientallen aan het woord gekomen! Dit keer maken we echter een uitzondering en zetten we ‘onszelf’ in het zonnetje. Dat wil zeggen; ons LoonService Buro. Niet omdat we onszelf zo interessant vinden – integendeel – maar puur omdat we merken dat steeds meer klanten behoefte hebben aan ondersteuning bij de loonverwerking…

Drie groepen
“Dat is inderdaad een trend van de laatste twee, drie jaar,” zegt Katy Beerens van het SALAR LoonService Buro. “Ik vermoed dat dit deels te verklaren is door de lastige economische omstandigheden. Sommige bedrijven zijn bijvoorbeeld iets te ver afgeslankt om nog een vaste salarisadministrateur in dienst te houden, maar voelen er ook niet veel voor om de loonadministratie bij een accountantskantoor onder te brengen.

Daarnaast heb je uiteraard te maken met organisaties die behoefte hebben aan tijdelijke ondersteuning, bijvoorbeeld in verband met ziekte van de vaste kracht. Een derde groep bestaat uit startende ondernemers die weinig personeel in dienst hebben. Voor die groep geldt dat de eigenaar/directeur zich niet in de materie wil verdiepen en zich liever op de kernactiviteiten richt.”

Betaalbaar en betrouwbaar
Het LoonService Buro biedt al die organisaties een betrouwbaar en betaalbaar alternatief. Katy: ”We nemen bedrijven de volledige loonadministratie – van de inrichting tot en met de digitale aangifte – uit handen. Dat kan tijdelijk, zoals bij ziekte of zwangerschapsverlof, of op meer permanente basis. Het grote voordeel is dat de werkzaamheden worden verricht door echte specialisten, namelijk het team achter WinSalar. Mensen dus die van de hoed en de rand weten!

De tarieven zijn bovendien aantrekkelijk, want we beschouwen het als extra service en niet als kernactiviteit. Eigenlijk is het simpel: we willen klanten altijd ondersteunen, ook als WinSalar even niet dé oplossing is. Ook kunnen we bedrijven desgevraagd bijstaan bij bijvoorbeeld verzuimbegeleiding of ontslagprocedures. Overigens zien we onszelf niet als ‘concurrent’ van allround accountants- of administratiekantoren. We richten ons uitsluitend op salarisverwerking. Dat is waar we ‘van huis uit’ goed in zijn!”