Nieuws

Salariskantoor Willems

“Ik ben een meer dan tevreden WinSalar gebruiker”

Salariskantoor Willems (‘SKW’) uit Hoogeveen is weliswaar een jonge organisatie, maar aan salarisverwerkingservaring heeft het bedrijf zeker geen gebrek! “Ik ben in 1989 bij een accountantskantoor als salarisadministrateur aan de slag gegaan en heb me daar volledig in gespecialiseerd,” vertelt SKW-oprichter Jan-Willem Willems. “In 2009 ben ik SKW gestart. Dat leek riskant – de crisis was in volle gang – maar bleek juist gunstig uit te pakken.”

“Als klanten extra op de kosten letten, verruilen ze hun accountantskantoor graag voor een bureau als SKW. We bieden namelijk niet alleen vergelijkbare diensten, inclusief advies bij bijvoorbeeld contractonderhandelingen, sociale verzekeringen, belastingen en ontslagen, maar zijn ook nog eens een stuk goedkoper. Daar komt bij dat veel kleinere bedrijven er niets voor voelen om salarissen intern te verwerken. Het is specialistisch werk, je moet er mensen voor vrijmaken én een pakket voor aanschaffen. In ons geval geldt bovendien dat we snel – in principe de volgende dag – aanleveren, zodat uitbesteden geen vertraging betekent.”

Unit4 onbetaalbaar
Inmiddels bedient SKW zo’n 250 werkgevers in het midden- en kleinbedrijf. Daar zitten DGA’s tussen, maar ook Hema filialen die een kleine 100 mensen in dienst hebben. De salarissen werden oorspronkelijk in Lopac verwerkt. Jan-Willem: “Dat beviel prima, maar Lopac stopte ermee en het Unit4 alternatief was onbetaalbaar, onder andere vanwege de ‘verplicht’ af te nemen consultancy-uren. Na een presentatie van WinSalar hebben we de knoop doorgehakt. We hebben ervoor gekozen gefaseerd over te gaan, waarbij het grootste deel van de klanten in januari werd overgezet. Daar zag ik eerlijk gezegd best tegenop, want als het in januari misgaat, heb je een probleem. Gelukkig ging het niet mis en hadden we het pakket snel onder de knie.”

Meer dan tevreden
Volgens Jan-Willem zijn Lopac en WinSalar gelijkwaardig. “WinSalar is erg gebruiksvriendelijk en wordt bovendien uitstekend ondersteund, met de kleine kanttekening dat de helpdesk tijdens de lunch gesloten is. Dat zijn we hier in het Noorden niet gewend! Al met al ben ik een meer dan tevreden WinSalar gebruiker. Wel ben ik benieuwd naar Salar 3.0, vooral omdat dat pakket meer internetfunctionaliteiten krijgt. Dan wordt het bijvoorbeeld makkelijker om te communiceren met klanten die tijdregistratiesystemen gebruiken, zoals de Hema. Die extra online opties hebben wat mij betreft zeker toegevoegde waarde.”

www.skwillems.nl