Nieuws

Swinkels Administraties BV

“WinSalar is stabiel, flexibel en wordt uitstekend ondersteund”

Voor de uitreiking van de Samsung Tablet die ieder jaar onder de deelnemers aan het klanttevredenheidsonderzoek wordt verloot, hoeft SALAR Nederland nu eens niet zo ver te reizen. Swinkels Administraties in Eindhoven rolde namelijk als winnaar uit de bus. “We hebben de tablet nog niet ontvangen, maar dat komt ongetwijfeld goed, want SALAR is bijzonder betrouwbaar,” lacht Fred Swinkels, directeur van het administratiekantoor.

Dat Swinkels Administraties de ‘tabletloterij’ won, is uiteraard toeval. Ook de beslissing om juist met SALAR Nederland in zee te gaan, is niet door geografische motieven ingegeven. “Dat ze in de buurt zitten, is mooi meegenomen, maar we hebben in 2003 voor WinSalar gekozen omdat het pakket kwalitatief en inhoudelijk aan al onze eisen voldeed. Bovendien hebben we een voorkeur voor software-aanbieders die niet al te groot zijn, want dan ben je toch vaak een nummer. De wat kleinere aanbieders zijn flexibeler en werken persoonlijker. Dat geldt overigens ook voor ons, want we willen vooral geen drempel opwerpen. Iedereen kan bij ons binnenwandelen, ook zonder eerst een afspraak te maken!”

Snel schakelen
Swinkels Administraties biedt een breed pallet administratieve diensten en is vooral sterk vertegenwoordigd binnen het regionale MKB. Hoewel het bedrijf alle werkzaamheden in house kan uitvoeren, is sprake van een partnerschap met een accountantskantoor. Fred: “Als er een accountantsverklaring opgesteld moet worden, kunnen we dat dus vlot regelen. Snelheid is een sterk punt van onze organisatie. Onze medewerkers zijn allemaal volledig geschoold, dus als je vaste contactpersoon even niet aanwezig is, kun je altijd bij een collega terecht. Snel kunnen schakelen is belangrijk, want ondernemers willen meteen antwoord op hun vragen. Met die snelheid winnen we het van veel andere kantoren, durf ik bijna te zeggen.”

Updates werken feilloos
Salarisadministraties zijn voor Swinkels een serieus bedrijfsonderdeel. “Voor bijna alle klanten die personeel hebben, voeren we de salarisadministratie. Daarnaast hebben we klanten die uitsluitend hun loonadministratie uitbesteden.” Dat de economie weer wat aantrekt, blijkt uit het aantal salarisverwerkingen. “Er was een paar jaar sprake van een daling, maar inmiddels zit er weer beweging in en begint het zelfs wat te groeien. Voor wat betreft de verwerking, vertrouwen we volledig op WinSalar. Sinds we met dit pakket werken, hebben we nooit naar alternatieven gekeken, hoewel we regelmatig worden benaderd door andere leveranciers. WinSalar is stabiel, flexibel en wordt uitstekend ondersteund. Dat laatste is belangrijk, want de salariswereld is voortdurend in beweging en er komt elk jaar wel iets geks naar boven. Bij SALAR Nederland is die ondersteuning prima geregeld. Als het nieuwe pakket straks even goed functioneert als WinSalar, zie ik geen enkele reden om over te stappen. Wat ik zelf supergoed vind, is dat de updates zo feilloos werken. Bij veel pakketten wordt er iets opgelost, waardoor iets anders ineens niet meer werkt. Bij WinSalar doen updates precies wat ze moeten doen. We zijn, kortom, ook na elf jaar dus nog dik tevreden!”

www.swinkelsadministraties.nl