Nieuws

T&E Studenten Uitzendbureau

“Een loonrun die vroeger een hele nacht duurde, is nu binnen een half uurtje klaar”
Studenten die van muziek, events of sport houden – en het lijkt erop dat daarmee heel studerend Nederland is beschreven – zitten bij T&E Studenten Uitzendbureau goed. De organisatie is namelijk niet alleen ‘hofleverancier’ van de publiekscatering in de Amsterdam Arena, maar zendt ook mensen uit naar grote evenementen als Sensation, Pleasure Island en Dance Valley. “De evenementenbranche vertegenwoordigt nu ruim 75% van onze omzet. Dat was niet eens de oorspronkelijke bedoeling, maar heeft zich vanzelf zo ontwikkeld.”

Aan het woord is Elmar Vissers, de ‘E’ uit ‘T&E’ en één van de oprichters van het succesvolle bedrijf. “Nadat we in de Arena positieve ervaringen hadden opgedaan, zijn we met andere evenementenorganisaties gaan praten. En nu vind je onze mensen dus op vele beurzen en events. Dan kun je denken aan barpersoneel, kaartcontroleurs, hostesses enzovoorts. Overigens werken we niet uitsluitend in deze branche – we zijn bijvoorbeeld ook sterk in administratief personeel – maar het is wel een belangrijke sector. En een sector die studenten aanspreekt!”

Unieke uitdagingen
De focus op de evenementensector brengt unieke uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van de personeelsadministratie. Elmar: “Veel uitzendbureaus zenden mensen voor twee of drie maanden uit. Bij ons gaat het echter om korte projecten; het dienstverband eindigt zodra de lichten in de zaal uitgaan. Bovendien kunnen we op dag X 400 mensen nodig hebben en op dag Y ‘slechts’ 50. Om dat optimaal in te plannen werken we met Poolmanager, een frontofficepakket dat is toegespitst op uitzendbureaus met een flexibele planningsbehoefte.”

Half uurtje
Dat WinSalar prima met Poolmanager ‘samenwerkt’ was een belangrijke reden om juist voor dit salarispakket te kiezen. “Het voordeel van de koppeling met Poolmanager is dat we mutaties met één druk op de knop naar WinSalar kunnen exporteren. Dat bespaart veel tijd. Ons eerdere pakket – Easylon – bood die optie destijds niet. Daarnaast liepen we tegen een snelheidsbeperking aan, want Easylon kon geen grote aantallen medewerkers aan. WinSalar kan dat wel. Een loonrun die vroeger een hele nacht duurde, is nu binnen een half uurtje klaar. Dat gaat echt razendsnel.”

Verder verbeterd
Hoewel T&E verregaand geautomatiseerd is – studenten kunnen zich bijvoorbeeld online inschrijven – maakt het bedrijf nog geen gebruik van SalarOnline. “We uploaden de loonstroken naar onze website, zodat de studenten ze kunnen downloaden. Maar ik hou de ontwikkelingen in de gaten, want het pakket wordt steeds verder verbeterd. Voor volgend jaar hoop ik dat de mogelijkheid om op naam van medewerkers te zoeken wordt toegevoegd. Dat scheelt in ons geval – er werken jaarlijks zo’n 3.000 studenten voor T&E – namelijk veel scrollen. Er blijft natuurlijk altijd iets te wensen over, maar ik ben een zeer tevreden WinSalar gebruiker!”

Elmar Vissers
www.tene.nl