Nieuws

’t WEB Opleidingen, Adviezen & Subsidies

“Zelf de salarisadministratie in WinSalar voeren kost evenveel tijd als uitbesteden!”
Hoewel ’t WEB een breed pakket opleidingen – van bedrijfshulpverlening tot heftruckopleidingen, en van VCA tot safety awareness trajecten – aanbiedt, gaat de onderneming verder dan veel collega-opleiders. “Onze naam is niet voor niets ’t WEB Opleidingen, Adviezen & Subsidies,” vertelt Marjolein Leuvenink, die verantwoordelijk is voor de personeel- en salarisadministratie. “Vaak wordt er volstaan met ‘snel even een cursusje verzorgen, maar wij vinden het belangrijk om de bedrijfsveiligheid integraal te optimaliseren.”


De klanten van het landelijk werkende bedrijf mogen rekenen op een bedrijfsspecifiek traject dat bijvoorbeeld ook quick scans en risicoanalyses omvat. “Bovendien kiezen we ervoor om de nieuwe kennis en vaardigheden in te bedden binnen de organisatie en inventariseren we achteraf altijd wat mensen eraan hebben gehad. Wat dat betreft is onze visie vergelijkbaar met die van SALAR Nederland. Ook zij zijn altijd geïnteresseerd in de mening van hun cursisten, merkte ik tijdens een training jaarovergang.”


Uitbesteden is tijdrovend.
De bereidheid om naar klanten te luisteren (“Ze doen echt iets met suggesties”) is volgens Marjolein een groot pluspunt van SALAR. Maar ook over het pakket zelf is zij bijzonder tevreden. “Oorspronkelijk werd de salarisadministratie aan een administratiekantoor uitbesteed. Dat leverde echter vooral veel werk op.

Er werden nogal wat fouten gemaakt, zodat ik alles altijd dubbel moest controleren. Onze accountant wees ons toen op WinSalar. Volgens hem werkte dat zo eenvoudig, dat we de salarisadministratie net zo goed intern konden voeren.” De accountant bleek gelijk te hebben. “Ik ben nu evenveel tijd kwijt als in de periode dat het werd uitbesteed! Bovendien besparen we ook nog eens fors op de kosten.”


Geld verdienen door medewerkers op te leiden?
Eén van de redenen om SALAR Nederland voor deze rubriek te benaderen, is dat Marjolein erachter kwam dat in WinSalar makkelijk afdrachtverminderingen voor onderwijs kunnen worden doorgevoerd, iets waar volgens haar niet alle salarisadministrateurs van op de hoogte zijn. “Dat is heel jammer, want wij verzorgen bijvoorbeeld BBL-trajecten die letterlijk geld kunnen opleveren. Een veiligheidsopleiding kan in een BBL traject worden ingebed.

Dankzij de afdrachtvermindering scheelt dat belasting. Maar vaak ontvang je ook nog een subsidie vanuit de brancheorganisatie, zodat het volgen van deze opleidingen zelfs geld kan opleveren. Een ideale oplossing dus om bijvoorbeeld werknemers met deeltijd WW kosteloos bij te scholen. En in WinSalar verwerk je het allemaal supereenvoudig.”

Marjolein Leuvenink
www.tweb.nl