Nieuws

Taxi Goverde BV

“Het klinkt misschien saai, maar in al die jaren dat we met WinSalar werken, zijn er eigenlijk nooit problemen opgetreden”

Met zo’n 140 chauffeurs en een verzorgingsgebied dat heel West Brabant omvat, zijn de auto’s van Taxi Goverde uit Zevenbergen niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Of de oprichter van het familiebedrijf – de grootvader van de huidige directeur – dit succes had kunnen voorspellen, is zeer de vraag… “De onderneming is in 1934 opgericht. Destijds waren we net het ‘paard en wagen’ stadium ontgroeid,” vertelt hoofd administratie Cor Ribbens.

“De opa van onze directeur startte het bedrijf om geld bij vermogende boeren in de regio op te halen en naar de banken te vervoeren. Meer een koeriersdienst dan een taxibedrijf dus. Omdat zijn auto in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter werd geconfisqueerd, hebben de activiteiten een tijdlang stilgelegen. Na de oorlog is een herstart gemaakt, waarbij het accent naar taxiwerkzaamheden verschoof.”

Cabrio met spierballen
Hoewel Taxi Goverde vooral vervoerder is, exploiteert het bedrijf ook een zeer professionele garage, compleet met vijf bruggen. Ribbens: “Dat een taxibedrijf het onderhoud van het eigen wagenpark verzorgt, is niet ongebruikelijk. Maar bij onze garage kan iedereen terecht. Er werken dan ook acht monteurs.” Bijzonder is verder dat het bedrijf diverse limousines en old timers in het wagenpark heeft. “Denk aan een Rolls Royce voor bruiloften. Of aan een bijzondere bus om met een groep vrienden naar een evenement te rijden. Mijn persoonlijke favoriet is een Ford Mustang uit 1966, een klassieke cabriolet met spierballen.“

Alleen maar positief
Gezien de omvang van het bedrijf, zou je wellicht verwachten dat de salarisadministratie is uitbesteed, maar dat is niet het geval. Ribbens: “Hoewel we, inclusief parttimers, bijna 150 mensen in dienst hebben en met twee verschillende cao’s te maken hebben, verwerken we alle salarissen intern. Dat lukt makkelijk, want met WinSalar gaat dat snel en soepel. In totaal ben ik er ongeveer een dag per maand mee bezig. Het klinkt misschien saai, maar in al die jaren dat we met WinSalar werken, zijn er eigenlijk nooit problemen opgetreden. En als we al een keer een vraag hebben, sturen we een mailtje naar de helpdesk en worden we snel geholpen. Ik heb dus alleen maar positieve dingen – het pakket is compleet, gebruiksvriendelijk en wordt ook nog eens prima ondersteund – over WinSalar te zeggen!”

www.taxigoverde.nl