Nieuws

Valkering Groep

“Wat ik vooral fijn vind aan SALAR Nederland, is dat je als klant eigen inbreng hebt.”

Met vier vestigingen en zo’n dertig medewerkers, bedient Valkering Groep Administratie- en Belastingadviseurs een groot aantal MKB bedrijven in Noord-Holland. Dat die bedrijven de organisatie goed weten te vinden, is vooral te danken aan de nuchtere aanpak, waarbinnen persoonlijke aandacht en een transparant declaratiebeleid speerpunten zijn. Hoewel er ook op de vestigingen in Limmen, Warmenhuizen en Zwanenburg ‘salariscapaciteit’ beschikbaar is, worden de meeste lonen door Gertjan van Houts op het hoofdkantoor in Alkmaar verwerkt.

Daarbij wordt hij sinds 2008 ‘bijgestaan’ door WinSalar. “We werkten oorspronkelijk met Exact voor Windows, maar daar waren we niet tevreden meer over. Bovendien moesten we overstappen naar Exact voor Globe – de Windows versie was verouderd – en dat pakket was veel te complex. Ik kwam via-via toevallig met WinSalar in aanraking en ben eerst een tijdje gaan schaduwdraaien. Dat beviel zo goed dat we in 2008 naar WinSalar zijn overgestapt. En sindsdien heb ik nooit meer naar andere pakketten gekeken. WinSalar werkt efficiënt en als ik ergens tegenaanloop, kan ik bij de helpdesk terecht. Meestal is het dan binnen een uur opgelost. En is het ingewikkelder, dan stuur je een back-up en gaan ze daarmee aan de slag.”

Toename zorgklanten
Het aantal ‘salarisklanten’ van de Valkering Groep zit in de lift. Gertjan: “Deels zijn dat bedrijven die de financiële administratie bij ons hebben ondergebracht, maar er zijn ook organisaties die puur voor salarisverwerking kiezen. Op basis van mond tot mond reclame bijvoorbeeld. Als je het bij de één goed doet, volgt de ander. We zien dat bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, waarin we inmiddels aardig gespecialiseerd zijn. We hebben veel tandartspraktijken, huisartsenposten en gezondheidscentra als klant. Een leuke, afwisselende branche, want de cao’s veranderen bijna elk jaar en je hebt te maken met allerlei uren-toeslagen en andere branche-specifieke berekeningen.”

Kleiner is fijner
“Klanten die bij grote kantoren vandaan komen, blijken onze snelle service en nauwkeurigheid erg te waarderen,” zegt Gertjan. ”Bij de grote kantoren is het toch meer productiewerk en wordt de output slecht gecontroleerd. Dat er veel fouten worden gemaakt, zie ik in de administraties van de ’overstappers’. Dankzij de groei en diversiteit van het klantenbestand heb ik het bij de Valkering Groep erg naar mijn zin. Het is elke keer weer een uitdaging de salarisadministratie voor onze klanten naar tevredenheid te verzorgen. WinSalar is daarbij uiteraard erg belangrijk.”

Ontbijtsessies
“Wat ik vooral fijn vind, is dat je als WinSalar klant eigen inbreng hebt. Ze staan open voor suggesties en ideeën. Ik neem al een paar jaar trouw deel aan de ontbijtsessies, waar je met SALAR medewerkers van gedachten kunt wisselen. Je kunt dus meedenken én meepraten over de functionaliteiten van je ‘eigen’ salarispakket. Dat is toch wel erg prettig. Bovendien bouw je zo een persoonlijke band met de leverancier op. In april staat SALAR Fusion tijdens de ontbijtsessies centraal. Ook dan ben ik er weer bij, want ik vind het belangrijk om mijn mening te geven en ben erg nieuwsgierig naar de functionaliteiten van Salar Fusion. Dat lukt je bij een ‘grote’ software ontwikkelaar niet. Die stellen zich niet op die manier open.”

www.valkeringgroep.nl