Nieuws

Van Rooy & Partners BV

“Werken met WinSalar is echt een verademing!”
Sinds assistent accountant Inge Rhijnsburger Van Rooy en Partners in 1994 kwam versterken, heeft zij zich steeds meer in salarisverwerking gespecialiseerd. “Ik ben er gaandeweg ingerold en vind het een heel leuk vakgebied, vooral omdat het zo breed is. Van adviezen over CAO’s tot vragen over de premieafdracht, en van administratieve begeleiding tot de fiscale afwerking: je kunt klanten van A tot Z ondersteunen. Bovendien is personeel voor veel bedrijven de grootste kostenpost, dus ben je een belangrijk aanspreekpunt.”

Tijdens haar opleiding heeft Inge nog geleerd om handmatig loonberekeningen te maken. “Toen ik er professioneel mee aan de slag ging, was al sprake van computers. Veel mensen stonden daar een beetje argwanend tegenover en hielden de witte tabel naast de berekeningen.

Dat kwam ook door de matige betrouwbaarheid van Lopac, waar we jarenlang mee werkten. Dat pakket heeft nooit helemaal aan onze verwachtingen voldaan. Er zaten gewoon te veel opties in, waardoor de kans op fouten groot was. Bovendien moest je heel vaak updates doorvoeren. Had je net de lonen berekend, kwam er een update en kon je weer opnieuw beginnen. Het was altijd stoeien en op een gegeven moment vertrouwde ik het pakket niet meer helemaal. Ik bleef maar controleren!”


Snel en helder antwoord.
Toen de tarieven ook nog eens fors omhoog gingen, besloot het belastingkantoor naar een alternatief op zoek te gaan. “Ik ben gaan rondsurfen en heb meerdere pakketten getest. WinSalar was meteen een goede kandidaat, omdat op de website stond dat overstappen vanuit Lopac soepel verliep. Bovendien kon ik het pakket direct testen. En dat is fijn.”

De test beviel zo goed dat Inge besloot contact op te nemen. “Uiteindelijk heb ik WinSalar drie maanden ‘naast’ Lopac gedraaid. Dat werkte probleemloos. Als ik al een keer een vraag had, dan ontving ik dezelfde dag een helder antwoord. Ook dat was ik bij Lopac niet gewend. Daar werd je vaak met een kluitje in het riet gestuurd. Eerlijk gezegd is WinSalar echt een verademing. Neem januari: bij Lopac moet je erg lang op premies wachten. In WinSalar kon ik bijna meteen aan de slag. Dat scheelt een hoop telefoontjes van klanten die op hun salarisstroken wachten!”

Inge Rhijnsburger
www.vanrooyenpartnersbv.nl