Nieuws

Veerman Financieel Adviseurs

“SALAR loopt nog steeds voorop!”

Hoewel Bram Veerman (81) de pensioengerechtigde leeftijd ruimschoots heeft overschreden, is hij nog dagelijks ‘op kantoor’ te vinden. Het zegt iets over de gedrevenheid van het in 1953 opgerichte Veerman Financieel Adviseurs uit Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas), een bedrijf dat anno 2012 wordt geleid door de beide dochters van de oprichter. Bram Veerman is bovendien niet de enige ‘oudgediende’ binnen de 25 medewerkers tellende organisatie…


“Ik werk er ook alweer 25 jaar,” vertelt Leo Honkoop, die zich onder meer bezighoudt met het opstellen van jaarrekeningen en het verzorgen van de salarisadministratie voor de vele MKB’ers die het bedrijf bedient. “En dat betekent dat ik bijna een kwart eeuw ‘WinSalar ervaring’ heb, want we zijn een van de oudere klanten. Ik kan me de begintijd van SALAR Nederland zelfs nog herinneren.

Destijds was het nog een klein bedrijfje in Capelle aan den IJssel. Daar zaten een paar man, onder wie oprichter Cees van Helden, op een kantoortje. De salarissoftware werd uitgeleverd op van die 5 ¼ “ floppy’s. Dat was toen behoorlijk vooruitstrevend, want er was nauwelijks loonsoftware op de markt. Van Helden Senior had dus een vooruitziende blik!”

Op bezoek bij de boer
Hoewel het hedendaagse Veerman een uiterst complete financiële dienstverlener is – naast de administratieve poot is er een tweede tak die zich vooral richt op bancaire zaken, verzekeringen, hypotheken en pensioenen – liggen de roots van het bedrijf bij administratie en loonverwerking. Leo: “De ‘oude’ heer Veerman ging vroeger bij de agrarische bedrijven in de omgeving langs om de salarisadministratie van de loonwerkers te verzorgen.

Dat ging natuurlijk heel anders dan vandaag de dag. Zo waren de berekeningen bijvoorbeeld veel minder complex. Je had het bruto loon, daar ging dan wat belasting vanaf en wat overbleef werd ‘contant’ in een salariszakje gedaan.”

Goed én betaalbaar alternatief voor outsourcen
Anno 2012 worden bijna alle salarissen uiteraard via de bank overgemaakt en zijn de loonadministraties volledig geautomatiseerd. Leo: “Tijden veranderen. Maar ondanks alle ontwikkelingen, zijn we altijd klant van SALAR gebleven. We zijn in de loop der jaren meerdere keren benaderd door bedrijven die onze loonadministraties wilden overnemen. We houden dat echter graag in house, omdat we die kennis intern willen waarborgen en ons als administratief allrounder willen profileren. Bovendien is WinSalar een goed én betaalbaar alternatief voor outsourcen.”

Oppassen met pluimen
Leo heeft het pakket letterlijk zien veranderen. “Het is steeds mee blijven gaan met de tijd. Dat is een van de sterke punten van SALAR; ze blijven investeren in productontwikkeling. Een voorbeeld is SalarOnline. Dat willen we nu ook aan onze klanten aanbieden. In zekere zin ‘moet’ je dat ook wel, want er ontstaat steeds meer vraag naar cloud oplossingen. Veel van onze administratieve software zit nu al in the cloud en ‘pakketjes’ verdwijnen uit beeld.

Ik vind het dus positief dat SALAR ook met een cloud versie komt. Wat dat betreft lopen ze ook nu nog, net als in 1986, redelijk voorop, waarbij ik moet aantekenen dat ze pas een product introduceren als ze zeker weten dat het werkt. Dat is natuurlijk een goede policy. Wij zijn, kortom, zeer tevreden gebruikers, ook al omdat de helpdesk – je moet oppassen met pluimen, maar eerlijk is eerlijk – gewoon heel erg goed is en attent op vragen reageert.”

www.veermanadviseurs.nl