Nieuws

Vrijsen Administratie en Belastingadvies

“Het gebruikersgemak van WinSalar wint het van ons boekhoudpakket”

Sinds oktober 2013 mag Koninklijke Tichelaar uit Makkum zich het oudste familiebedrijf van Nederland noemen. De steenfabriek is sinds 1640 in handen van de familie Tichelaar. Inmiddels staat alweer de 12e generatie (!) aan het roer. Dat record gaat Vrijsen Administratie en Belastingadvies uit Tilburg voorlopig niet breken, maar een familiebedrijf met een lange geschiedenis is het wel.

“Mijn vader heeft het kantoor ruim 25 jaar geleden overgenomen en het bedrijf zelf bestaat al sinds 1961. We gaan dus al een tijdje mee,” vertelt Roel Vrijsen. “Zelf ben ik de tweede generatie die binnen het bedrijf actief is. Ook mijn vrouw werkt in de zaak. We zijn dus een puur familiebedrijf. We hebben niet echt specifieke aandachtsgebieden en zijn allemaal administratieve allrounders. Dat is een bewuste keuze, want we willen klanten zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geven. En dan is het praktisch wanneer je ze van A tot Z kunt bedienen. Zo houd je de lijnen kort en kunnen klanten bij ieder van ons terecht met vragen.”

Uiteenlopende sectoren
De organisatie verzorgt het hele administratieve traject. “Onze activiteiten wisselen natuurlijk wel van klant tot klant. Soms gaat het om volledige administraties, soms puur om verloning. We zijn vooral sterk in het MKB en bedienen organisaties uit de meest uiteenlopende branches. Denk aan industriële bedrijven, bijvoorbeeld uit de metaalsector, maar ook aan detailhandel en horecaondernemingen. Van oudsher zijn we goed vertegenwoordigd in de metaalsector. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat er in Tilburg en omgeving veel metaalbedrijven gevestigd zijn.”

Beter in lonen dan boekhoudpakket
De salarissen worden sinds 2004 met WinSalar verwerkt. Roel: “We hebben ongeveer 50 loonklanten, variërend van mensen met een pensioen BV tot bedrijven met zo’n 35 medewerkers. We werken met een overkoepelend administratiepakket met een uitgebreide licentie. In principe kunnen we daar de lonen ook in verwerken. Maar in de praktijk bleek dat zo complex – het kost bijvoorbeeld veel tijd om nieuwe werkgevers of werknemers toe te voegen – dat we WinSalar trouw zijn gebleven. Met WinSalar kun je lonen namelijk veel sneller en makkelijker verwerken. Binnen een paar minuten heb je een werkgever aangemaakt en je eerste loonberekening doorgevoerd. Daar kan de loonmodule van ons boekhoudpakket simpelweg niet tegenop!”

www.vrijsen.nl