Nieuws

Young Label

“Eigenlijk werkt WinSalar zelfs prettiger dan Lopac”

Hoewel de ideale bijbaan misschien niet bestaat, komt een job bij het Amsterdamse Young Label een heel eind in de richting. De organisatie is namelijk gespecialiseerd in het uitzenden van horeca- en evenementenpersoneel, actiemarketeers, hostesses en promotieteams. Dat betekent dat Young Label medewerkers actief zijn op grote publieksevents en zomaar oog in oog kunnen staan met bijvoorbeeld Robbie Williams, Najib Amhali of Lady Gaga.

“De Amsterdam ArenA en de Heineken Music Hall zijn twee van onze grootste opdrachtgevers. Daar is natuurlijk altijd iets te doen wat jongeren aanspreekt. Dat is ook de grote aantrekkingskracht van Young Label; we bieden medewerkers de kans om ‘tegen betaling’ bij mooie concerten en sportevenementen aanwezig te zijn. Bovendien kunnen ze bij ons veel leren en hebben ze de mogelijkheid om zich te verder ontwikkelen, bijvoorbeeld richting een leidinggevende rol,” vertelt Christien den Boeft, manager Financiën & Administratie binnen het evenementen uitzendbureau.

Harde kern, flexibele schil
Aangezien het personeelsbestand vooral uit jongeren bestaat, is het niet verwonderlijk dat het verloop relatief hoog is. Christien: “We hebben een vaste harde kern, maar de schil daaromheen is flexibel. Elke maand komen er weer nieuwe medewerkers bij en nemen we afscheid van anderen. De loonadministratie is daardoor behoorlijk bewerkelijk, want je moet alles natuurlijk perfect bijhouden. In het verleden was de salarisadministratie aan een accountant uitbesteed, maar begin 2012 heb ik besloten om het zelf op te pakken. Dat scheelt kosten en heeft als bijkomend voordeel dat je meer zicht en grip hebt op boekingen.”

Logisch ingedeeld
Bij een gelieerd bedrijf waar Christien de salarisadministratie al voor verzorgde, werden de lonen in Lopac verwerkt. Toch viel de keuze op WinSalar. “Een bevriend uitzendbureau raadde WinSalar aan. Zij maken, net als wij, gebruik van Poolmanager, een personeelsplatform voor de uitzendbranche, waar WinSalar een koppeling mee heeft.

Ik heb het pakket toen uitgeprobeerd en het bleek inderdaad prima te functioneren. Eigenlijk werkt WinSalar zelfs prettiger dan Lopac. Het is logischer ingedeeld, je hoeft minder tussen menu’s te switchen en de helpdesk geeft snel antwoord op je vragen. Misschien komt het doordat ze in Eindhoven zitten, maar ik heb de indruk dat SALAR er echt voor klanten wil zijn. Zo heb ik inmiddels twee trainingen – een kennismakingscursus en de workshop Jaarovergang – gevolgd. Leuk en informatief!”

www.younglabel.nl